Naar cookieinstellingen
pide

Turkse pide van Mounir Toub

Een pide, ook wel bekend als Turks brood, is een luchtig rond of ovaal brood. Het wordt vaak gebruikt als ‘pizza’, want de pide is een luchtig brood met een dunne korst. Mounir vult de pide met pittig gehakt, spinazie en feta en Hollandse garnalen en gerookte zalm

Ingrediënten:

Voor de pide:

  • 500 gram bloem
  • 7 gram gist
  • 15 gram kristalsuiker
  • 8 gram zout
  • 75 gram yoghurt
  • 60 gram zonnebloem olie
  • 2 deciliter water

Voor de vulling met gehakt:

  • 500 gram gehakt
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 rode peper
  • 2 pomodori tomaten
  • 3 teentjes knoflook
  • 6 takjes peterselie
  • 1 theelepel chili vlokken
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel paprika poeder
  • zout en versgemalen peper naar smaak
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 15 milliliter olijfolie
  • 50 gram tomatenpuree
  • 1 ei
  • maanzaad en sesamzaad voor garnering

Voor de vulling met spinazie en feta:

  • 1 ui
  • 400 gram spinazie
  •  zout en versgemalen peper naar smaak
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 250 gram fetakaas
  • 1 ei
  • maanzaad en sesamzaad voor garnering

Voor de vulling het Hollandse garnalen en gerookte zalm:

  • 1 bos bosui
  • 400 gram gerookte zalm
  • 200 gram Hollandse garnalen
  • 1ei
  • maanzaad en sesamzaad voor garnering

Bereidingswijze:

Van het deeg:

Doe de bloem, gist, suiker, zout, yoghurt en zonnebloemolie in een kom.

Voeg het warme water beetje bij beetje toe. Kneed het deeg zo’n 10 tot 15 minuten tot het een samenhangend deeg wordt. Dek het deeg af en laat het op een warme plek voor een uur rijzen of tot het deeg in omvang is verdubbeld.

Verdeel het deeg in gelijkmatige stukken (afhankelijk van de uiteindelijke grootte van de pide)

Van de vulling met gehakt:

  • Snijd de ui, paprika’s, peper en tomaten in gelijkmatige blokjes.
  • Rasp de knoflook.
  • Pluk, was, droog en hak de peterselie fijn.
  • Meng het gehakt met de gesneden ui, paprika, peper en tomaten en breng op smaak met chili vlokken, gemalen komijn, paprikapoeder, zout en tijm. Voeg als laatste de olijfolie en tomatenpuree toe.
  • Meng tot een geheel en bewaar afgedekt in de koelkast.
  • Verdeel het gehakt mengsel over de uitgerolde deeg, vouw de zijkanten naar elkaar (zodat de vorm van een boot ontstaat).
  • Smeer het deeg in met een losgeklopt ei, bestrooi met maanzaad en sesamzaad
  • Bak de pide in de oven op 200°C tot het deeg goudbruin is en het gehakt mengsel gaar is en serveer warm.

Van de vulling met spinazie en feta:

  • Pel en halveer de ui en snijd de ui in hele fijne halve ui ringen.
  • Was en droog de spinazieblaadjes.
  • Verwarm een beetje olijfolie in een grote pan en fruit de uienringen op laag vuur glazig.
  • Voeg de spinazie toe en laat de spinazie op laag vuur garen tot het slinkt.
  • Giet de spinazie op een zeef en laat goed uitlekken.
  • Verdeel de spinazie over de uitgerolde deeg, vouw de zijkanten naar elkaar (zodat de vorm van een boot ontstaat).
  • Smeer het deeg in met een losgeklopt ei, bestrooi met maanzaad en sesamzaad.
  • Bak de pide in de oven op 200°C tot het deeg goudbruin is en serveer warm.

Van de vulling met Hollandse garnalen en gerookte zalm:

  • Snijd de bosui in dunne repen.
  • Verdeel de bosui, gerookte zalm en Hollandse garnalen over de uitgerolde deeg, vouw de zijkanten naar elkaar (zodat de vorm van een boot ontstaat).
  • Smeer het deeg in met een losgeklopt ei, bestrooi met maanzaad en sesamzaad.
  • Bak de pide in de oven op 200°C tot het deeg goudbruin is en serveer warm.

(Bron: Mounir Toub)

Geef een reactie

Reacties (2)

    Greet Baas says:

    Ik heb veel zin om het recept voor Turkse pide te maken. Tijdens de uitzending werd karnemelk gebruikt. In het recept wordt 75 gram yoghurt gebruikt. Hoeveel karnemelk moet ik gebruiken ?

      MAX Vandaag says:

      Beste Greet Baas, bedankt voor uw reactie. We hebben het nagevraagd bij Mounir en hij vond het een goede vraag! U kunt voor dit recept dezelfde hoeveelheid karnemelk aanhouden als voor de yoghurt in het recept. 75 gram dus.

Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.