Tonijnquiche van Betty van Emst
Publicatiedatum: 12 september 2019
De Tijd voor MAX toer is in de week van 12 september 2019 in Delft. Binnen de Delftse culinaire wereld zijn Betty van Enst en Allard Sieburgh, schoonmoeder en schoonzoon, ware beroemdheden. In hun restaurant De Sawa koken ze namelijk de sterren van de hemel.
Ingrediënten (voor 6 quiches):
6 kant-en-klare quichebakjes met een doorsnee van 8,5 centimeter
Voor de vulling:
- 2 blikjes tonijn op olie van 185 gram
- 1 kleine rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 5 pijpjes bieslook
- 400 milliliter kokoscrème
- 4 eieren
- 2 eetlepels sambal oelek
- 1 theelepel trassipoeder
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 185°c.
Stort voor de vulling de tonijn in een zeef en druk de olie eruit. Pel en snipper de rode ui de knoflook. Knip de bieslook fijn.
Verdeel de tonijn over de quichebakjes. Meng de overige ingrediënten voor de vulling door elkaar en schenk deze boemboe in de bakjes.
Zet ze op een ovenrooster en schuif deze in het midden van de voorverwarmde oven. Bak de quiches in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
Tip: kunt u de quichebakjes niet bij de supermarkt vinden, vraag dan eens aan de bakker of hij ze wil maken. Die zijn heerlijk!
(Bron: Betty van Emst / De Sawa)