tonijnburgertjes

Tonijnburgertjes met rijst en gewokte spitskool

Van tonijn uit blik kunt u heel eenvoudig hamburgers maken. Sandra voegt aan de tonijnburgertjes wat havermout toe om de burger te binden. Heerlijk met rijst en de gewokte spitskool.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 1 sjalot
  • 1 rode peper
  • 1 duimgrootte gember
  • 0,5 bosje koriander
  • 1 blik tonijn op water (à 185 gram)
  • 30 gram havermout
  • 1 ei
  • peper, zout
  • zonnebloemolie
  • 1 kleine spitskool
  • 2 eetlepels hoisinsaus

Bereidingswijze:

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Pel en snipper de sjalot. Snijd de peper en ringen. Schil en rasp de gember. Hak de koriander. Giet het vocht uit het blikje van de tonijn. Doe in een kom de tonijn, havermout, sjalot, peper, gember en koriander. Breek het ei erboven en breng op smaak met peper en zout. Meng het geheel met je handen of een lepel.

Verwarm een scheutje olie in een koekenpan. Vorm 4 burgertjes en bak ze in circa 6 minuten om en om goudbruin en gaar.

Verwarm een scheutje olie in een wok. Halveer de spitskool en verwijder de kern. Snijd de kool in dunne reepjes en wok circa 4 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de hoisinsaus toe en verwarm kort door. Giet de rijst af.

Verdeel de rijst en gewokte spitskool over borden. Verdeel daar de tonijnburgertjes naast.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reactie

    John Schaffers says:

    Hoi Sandra,

    Dit recept ga ik zeker maken. Ik ben al wel gewend aan het wokken van Spitskool, wat wij echt lekker vinden, maar ik gebruik een ander sausje om het op smaak te brengen. De Hoisinsaus lijkt mij een mooie afwisseling.
    Tonijn uit blik heb ik nog nooit in een warm gerecht verwerkt, maar wel in salades. Ook weer een mooie uitdaging……..
    Op voorhand bedankt voor het recept.

    met vriendelijke groet,
    John