Tomatensalade van Jonah

In de serie Mouna’s keuken volgt u Mouna die al 30 jaar iedere vrijdag kookt voor haar vrienden. Culinair expert Jonah Freud bedacht de gerechten voor de serie. In Tijd voor MAX maakt Jonah op 11 maart 2016 een vegetarische salade die overigens met vlees ook heel lekker is.

Ingrediënten

  • 6 tomaten
  • 1 rijpe meloen
  • 1 komkommer
  • 2 lente-uitjes
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepel balsamico azijn
  • 1 eetlepel honingmosterd
  • zout& peper, naar smaak
  • 1 eetlepel verse munt, grof gesneden

Bereiding

Snijd de tomaten in grove stukken. Schil de meloen, verwijder de pitten en snijd de meloen in net zulke grote stukken als de tomaat. Schil de komkommer en snijd in stukjes. Snijd de uitjes in kleine ringetjes. Meng de groenten met de meloen goed door elkaar.

Maak een dressing van de overige ingrediënten. Giet deze over de salade.  Garneer met de gesneden munt.

Geef een reactie