Naar cookieinstellingen
Duur 01:45
Gepubliceerd op 3 maart 2016

Tomatengerechten van Angelo

In zijn nieuwe boek Pomodori vertelt groenjournalist Angelo Dorny hoe zijn passie voor tomaten uit groeide tot een kookpassie. In Tijd voor MAX maakt hij twee smakelijke tomatengerechten.

Courgetti met paddenstoelen en een sausje van zongedroogde tomaten

Ingrediënten (4 personen)

  • 3 courgettes
  • 1 potje zon- of ovengedroogde tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 100 milliliter witte wijn
  • 50 milliliter water
  • 100 gram shiitake’s
  • 100 cantharellen
  • olijfolie
  • peper
  • zeezout
  • optioneel: geraspte pecorino

Bereiding

Maak met behulp van een dunschiller fijne sliertjes van de courgettes of draai ze door een spiraalsnijder.

Neem een blender en doe daarin de zon- of ovengedroogde tomaten, knoflook, witte wijn en water. Breng op smaak met peper en zout en mix tot je een mooie saus krijgt.

Verhit een pan met olijfolie en bak er de shiitake’s en de cantharellen in gedurende 5 minuten.

Voeg de courgetti toe en overgiet met het sausje uit de blender. Laat kort warm worden op een hoog vuur en serveer eventueel met geraspte pecorino.

Tomatenroosjes

Ingrediënten (4 personen)

  • 4 middelgrote tomaten
  • 1 rol kant-en-klaar bladerdeeg
  • een handvol geraspte kaas
  • 100 gram passata
  • knoflookpoeder
  • verse kruiden (oregano)
  • peper
  • zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Was de tomaten, dep ze droog en snijd ze in dunne schijfjes. Halveer de schijfjes en leg ze even opzij.

Rol het bladerdeeg uit en snijd het in reepjes van ongeveer 5 centimeter breed. Leg de repen een voor een horizontaal voor je en bestrooi ze met een beetje gemalen kaas.

Leg de halve tomatenschijfjes met de ronde kant naar boven gericht aan de bovenkant van het bladerdeeg. Zorg dat de tomaten ongeveer 1 tot 2 centimeter boven het deeg uitsteken en bestrijk het onderste resterende bladerdeeg met een beetje passata.Breng op smaak met peper, zout, knoflookpoeder en oregano.

Neem de onderkant van het bladerdeeg en plooi het over de tomaten. Duw de reepjes bladerdeeg met tomaten voorzichtig aan en rol op tot een roosje.

Herhaal dat voor alle repen. Stop de roosjes een voor een in een bakvorm voor cupcakes.

Bak ze gedurende 8 tot 9 minuten (afhankelijk van de oven). Serveer warm.

Eetsmakelijk!

Geef een reactie

Reacties (3)

    Lierse Frans says:

    De Nederlandse TOMAAT is wel van GOEDE kwaliteit.
    Frans, Westland

    tercatje says:

    Morgen meteen maken, woon in portugal, en hier smaken de tomaten naar tomaten.

    peetje says:

    vraagje 100 cantharellen is zeker 100 gram
    ga hem vanmiddag maken je hoort vanavond hoe die was

Bekijk ook

Meer
Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.