Naar cookieinstellingen
Tiramisu tartelette van Niels uit Heel Holland Bakt.

Tiramisu tartelette van Niels

Als 5e verlaat Niels de tent van Heel Holland Bakt seizoen 12. Daarom is hij te gast in Tijd voor MAX en hij maakt daar een tiramisu tartelette. Het is een Frans taartje, wat in een bakring gebakken wordt. Het deeg moet minimaal 2 uur rusten, maar liever nog een hele nacht. Dus begin op tijd met deze taart!

Wilt u meer weten over hoe Niels zijn avontuur bij Heel Holland Bakt heeft beleefd? Dat leest u op de website van HHB!

Ingrediënten:

Tartelette bodem (29 centimeter)

  • 150 gram ongezouten roomboter
  • 95 gram poedersuiker
  • 30 gram amandelmeel
  • 60 gram ei
  • 250 gram patentbloem
  • 1 gram zout
  • 1 theelepel vanille essence
  • 4 gram slagroom
  • 1 eidooier

Chocolade ganache

  • 100 milliliter slagroom
  • 1 eetlepel honing
  • 125 gram pure chocolade druppels
  • 3 eetlepels amandellikeur
  • 25 gram ongezouten roomboter

Voor de tiramisu vulling

  • 1 kopje espresso
  • 500 milliliter slagroom
  • 60 gr bruine basterdsuiker
  • 4 zakje slagroomversteviger
  • 500 gram mascarpone
  • Cacaopoeder om te strooien over de taart

Extra nodig

  • Keukenmachine
  • Folie om deeg in te bewaren
  • Spuitzak met plat spuitmondje
  • Theezeefje

Bereiding tartelette bodem

Klop de boter zalvig in de keukenmixer. Zeef de poedersuiker boven de boter. Draai in de machine tot een homogene, zalvige massa. Voeg amandelmeel toe, zout en vanille essence en laat dan weer draaien in de machine.

Kluts het ei en voeg het toe aan de rest van het mengsel. Meng het met een spatel met de rest van het deegje. Voeg de gezeefde bloem toe. Mix het kort in de machine met het deeg. Spatel het deeg op een stuk keukenfolie en maak er een bal van zonder het deeg te kneden. Pak het deeg in keukenfolie, druk het voorzichtig plat en leg in de koelkast. Minimaal 2 uur, liever een hele nacht.

Bebloem een werkblad dat zo min mogelijk plakt. Leg het deeg op het bebloemde werkblad en strooi ook wat bloem over het deeg. Rol het deeg langzaam uit tot een cirkel van 3 millimeter dikte en een doorsnede van 33 centimeter.

Beboter de binnenkant van de tartelette ring en leg deze op een geperforeerde siliconenmat. Rol het deeg over de deegroller en til het voorzichtig op en drapeer het over de taart ring. Ga rond en druk voorzichtig het deeg tegen de zijkant van de ring.

Plaats de taartring 30 minuten in de koelkast en verwarm de oven vast op 180 graden Celsius. Haal na die 30 minuten het deeg uit de koelkast en snijd het overhangende deeg van de bovenkant van de ring. Bak de bodem 15 minuten. Haal daarna uit de oven en verwijder de ring voorzichtig.

Laat de bodem wat afkoelen en bestrijk dan met een mengsel van 4 gram slagroom en een eidooier. Dit zorgt er voor dat de vloeibare vulling minder snel in de bodem trekt.  Bak de bodem dan 8 tot 10 minuten tot hij prachtig goud bruin is.

Chocolade ganache

Brengt de slagroom met de honing aan de kook. Giet de warme slagroom over de chocolade en roer tot de chocolade is opgelost. Meng de likeur en boter door het chocolade mengsel. Laat afkoelen, giet over de bodem en zet een half uurtje in de koelkast.

Tiramisu topping

Zet een kop espresso en laat afkoelen. Klop de slagroom met de basterdsuiker en slagroomversteviger stijf. Klop de mascarpone in een tweede bak los (het liefst dezelfde dikte als de slagroom). Combineer de mascarpone en slagroom met de espresso en klop nog heel even door tot een luchtige crème.

Doe de vulling in een spuitzak met een plat spuitmondje en spuit opstaande banen op de taart. Bestuif de tiramisutaart met een theezeefje met wat cacaopoeder.

Kijk voor meer recepten van Tijd voor MAX op onze receptenpagina

(Bron en foto: Niels)

Geef een reactie

Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.