Duur 02:09
Gepubliceerd op 3 april 2020

Tips voor de voorraadkast en recept groenteomelet van Janny van der Heijden

Wat is er handig om in de voorraadkast te hebben? Janny van der Heijden heeft tips. Met onderstaande levensmiddelen is er heel snel een gerecht samen te stellen in combinatie met verse (of diepvries) groente en vis of vlees. Zoals haar recept voor groenteomelet. 

Voor de voorraadkast

  • Eieren
  • Bloem, bindmiddel als allesbinder, maïzena en of aardappelmeel
  • Pasta en noedels, rijst en eventueel granen
  • Tomatenpuree, gezeefde tomaten, tomatenblokjes op sap, zongedroogde tomaten op olie
  • Geroosterde paprika
  • Mosterd
  • Tonijn in blik en eventueel andere visconserven
  • Olie en azijn

Groenteomelet

Met deze basis-ingrediënten en door het toevoegen van enkele verse maakt u bijvoorbeeld in een handomdraai een groenteomelet:

Ingrediënten (hoofdgerecht voor 1 persoon, lunch voor 2 personen):

  • 200 gram roerbakgroente
  • Enkele kerstomaten
  • Olie om te bakken
  • 2-3 eieren
  • Peper, zout
  • Geraspte kaas naar smaak

Verwarm de olie in een koekenpan en bak hierin de roerbakgroente beetgaar. Halveer de tomaten en strooi ze over de groente. Klop de eieren in een kom los, breng op smaak met zout en peper. Schenk over de groente, bestrooi met een deel van de kaas en laat met een deksel op de pan zachtjes gaar worden. Laat de omelet op een bord glijden en bestrooi met extra geraspte kaas.

(Bron: Janny van der Heijden, de foto is ter illustratie)

Geef een reactie

Reacties (2)

    pillie55 says:

    Ik heb de groenteomelet gemaakt.
    Is voor herhaling vatbaar.

    heb me vrienden ervan op de hoogte gesteld.

    sunsun says:

    ik had nog wat spekjes uitgebakken en een 1/2 spaans pepertje, alletwee restjes. Alles erbij maakt het lekker pittig en smullen maar!

Bekijk ook

Meer