Tips en recepten voor het paasweekend
Pasen 2022 kunnen we weer als vanouds met elkaar vieren. Dus maak het gezellig in huis en zet iets lekkers op tafel. Om u daarbij te helpen hebben wij tips en een aantal recepten voor een uitgebreid ontbijt, een brunch of iets speciaals voor het avondeten. Waaronder de wentelteefjes van Sandra Ysbrandy.
Gezellige ontbijttafel en speurtocht
Eten is een feestje en de tafelaankleding draagt bij aan dit feest. Versier de paastafel extra feestelijk met verse bloemen. Schilder (hardgekookte) eieren. Zeer decoratief op de ontbijttafel. Maar ook leuk om met de allerkleinsten de eieren in de tuin, op het balkon of gewoon in huis, te verstoppen en daarna te zoeken. Bekijk creatieve tips van presentatrice Mascha de Rooij om de paastafel aan te kleden.
Zelf de keuken in of uiteten?
U kunt tijdens de paasdagen natuurlijk uit brunchen, uit lunchen of dineren. Maar staat u graag zelf in de keuken, dan hebben we een aantal recepten voor u. Voor het paasontbijt of de -brunch een recept voor overheerlijke Heel Holland Bakt-broodhaasjes of een paasstol volgens recept van Robèrt van Beckhoven. Of wentelteefjes van brioche van Sandra Ysbrandy. We hebben ook van onze andere koks en bakkers een aantal recepten voor u op een rij gezet.
Wentelteefjes van brioche met citroencrème en sinaasappel van Sandry Ysbrandy
Ingrediënten (voor 2 personen):
- 100 gram roomkaas
- 1 theelepel vanille essence
- 0,5 citroen, sap en rasp
- 4 plakken briochebrood
- 125 milliliter melk
- 1 ei
- 75 gram mango (diepvries of vers)
- 1 sinaasappel
- 2 eetlepel honing
- klontje roomboter
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 100 graden. Was de citroen grondig. Doe de roomkaas in een kom, voeg de rasp van de citroen, 3 eetlepels citroensap en de vanille essence toe. Klop met een handmixer tot een gladde crème. Verdeel de crème over 2 plakken brood. Leg de resterende plakken brood er bovenop en druk goed aan. Klop melk en ei in een diep bord. Doop de wentelteefjes kort in het melk-eimengsel. Verwarm een anti-aanbak koekenpan en laat er een klontje roomboter in smelten. Bak de wentelteefjes 2 tot 3 minuten per kant. Houdt eventueel warm in de oven. Doe de mangostukjes in een steelpan. Verwijder de schil van de sinaasappel. Snijd met een scherp mes de partjes sinaasappel tussen de vliezen uit en voeg toe aan de mango. Verwarm en voeg honing toe. Leg de wentelteefjes op een bord en lepel er wat van het warme fruit over. Garneer met verse munt.
Tip van Sandra:
U kunt dit gerechtje goed voorbereiden. Dan heeft u er, ’s ochtends voor de paasbrunch, minder werk aan. Wat bereidt u een dag van tevoren? Maak de citroencrème en smeer de plakken brioche ermee in. Verpak in vershoudfolie en bewaar tot de volgende ochtend in de koelkast. Ook de sinaasappelsaus kunt u voorbereiden en tot gebruik in de koelkast bewaren.
Nog meer (paas)recepten:
Robèrt van Beckhoven, Emina Zorlak, Anna Yilmaz, Hans Spitsbaar, Janny van der Heijden, Mounir Toub, Anouk Glaudemans, en Sandra Ysbrandy, bakken en koken regelmatig in de programma’s van MAX. We hebben een aantal van hun recepten speciaal voor de paasdagen geselecteerd. Maar kijk gerust op onze receptenpagina, want er is nog veel meer te vinden.
De klassieke paasbrunch: Eggs benedict
Ook Emina Zorlak gebruikt brioche in haar overheerlijke en luxe paasgerecht. Naast dit zoete brood gaan er een gepocheerd eitje, gerookte zalm en Hollandaisesaus in haar eggs benedict. Bekijk het recept.
Advocaat van Robèrt van Beckhoven
Voor veel mensen hoort een advocaatje bij Pasen. En waarom dat niet eens zelf maken? Robèrt heeft een lekker recept en legt u uit hoe u het alcoholpercentage van uw zelfgemaakte advocaat uitrekent.
- Paasbroodje van Robèrt van Beckhoven
- Trifle met zelfgemaakte advocaat van Anna Yilmaz
- Kook mee met MAX: de paasbrunch met aspergesoep en luxe eggs benedict
- Aspergepizza van Robèrt van Beckhoven
- Chocoladenestjes met kuikens van Hans Spitsbaard
- Vegetarische Wellingtonpakketjes met groene aspergesalade van Sandra Ysbrandy
- Asperges met dragon- of kervelboter van Janny van der Heijden
- Asperges met garnalen van Janny van der Heijden
- Appelnotenkoek van Anouk Glaudemans
- Biscuitrol met citroencrème en rood fruit van Anna Yilmaz
- Spinazie-shakshuka met gebakken aardappels van Mounir Toub
- Gegrilde kip met toum van Janny van der Heijden