Naar cookieinstellingen

Thaise soep met garnalen

De Thaise keuken kent steeds vaker de weg naar onze keuken. Niet gek, want de smaken zijn onverbeterlijk lekker. En de smaken komen ook in deze soep weer samen. De citroengrasstengel zorgt voor een frisse smaak, de chillipasta voor pit en de kokosmelk maakt het geheel af. Mounir maakt deze Thaise soep met garnalen.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 1 duimgrootte gember
  • 1 citroengrasstengel
  • 3 tomaten
  • 1 rode paprika
  • 1 paksoi
  • zonnebloemolie
  • 1,5 eetlepels chilipasta
  • 750 milliliter water
  • 1 visbouillonblokje
  • 100 gram mie
  • 200 milliliter kokosmelk
  • 150 gram gepelde garnalen (diepvries)
  • 1 limoen

Bereidingswijze:

Schil en rasp de gember. Kneus de citroengrasstengel en draai er een knoop in. Snijd de tomaten in kleine blokjes. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in dunne reepjes. Halveer de paksoi, verwijder de kern en snijd de paksoi in reepjes.

Verwarm een scheutje olie in een soeppan en bak de gesneden groente, gember en citroengras circa 3 minuten. Voeg de chilipasta toe en verwarm kort. Schenk het water in de pan en verkruimel het bouillonblokje erboven. Laat circa 5 minuten met de deksel op de pan koken. Voeg de mie toe en kook nog circa 5 minuten.

Voeg de kokosmelk en garnalen toe en verwarm kort door. Rasp en pers de limoen boven de pan. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de soep over borden.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reacties (4)

    nebuluchka says:

    Beste Mounir, je recept is heerlijk, maar ik heb wel een beetje kritiek op je voorlichting af en toe. Deze keer was het de duim. Het stuk gember wat je afsneed was flink meer dan een duim. Mag natuurlijk, maar noem het dan niet ter grootte van een duim. De duim staat voor de huidige inch, 2,54 cm. en dat is ongeveer de breedte van een (mannen)duim, die term werd vroeger aangeduid als lengtemaat bij timmerlieden (vandaar duimstok). Ik heb geen bezwaar tegen je zware Eindhovense accent, verloochen immers nooit waar je vandaan komt, maar houd wel rekening met je publiek. Die hebben ook kennis van van alles en nog wat….. groet en veel succes natuurlijk!!

    Asha says:

    Beste mounir het recept klinkt geweldig. Ik ga het morgen uitproberen.
    En nebuluchka… jouw opmerking over het accent van mounir en het verloochenen van je achtergrond slaat nergens op.
    Mijn ouders komen uit india, ik ben geboren op de Antillen en ik heb in Eindhoven gestudeerd en gewerkt, maar nu woon ik in Amsterdam.
    De meeste mensen denken dat ik uit België kom, door mijn accent… misschien door de fraters op school misschien door de Brabanders…
    Ik vind niet dat ik mijn achtergrond verloochend heb… moet ik een indiaas accent of een antilliaans accent van je hebben om trots te zijn op mijn roots?

      nebuluchka says:

      Wat me overigens ook opvalt is dat men vaak overgevoelig reageert als je het hebt over dingen zoals bijv. een accent. En ook uiterlijke kenmerken, waaruit blijkt dat je ergens anders vandaan komt, jij, ik of onze voorouders. Ik heb niets anders meegemaakt, een levenlang, waar ik ook kwam, in welk land dan ook. Het is zo ongeveer het eerste wat mensen aan mij vroegen of probeerden te achterhalen. Wij mensen willen dat graag weten van elkaar. Waarom?Geen idee. Daar zal wel een of ander overlevingsinstinct aan ten grondslag liggen, vermoed ik.
      Het hoort bij ons mensen, waarvandaan en waar ter wereld ook. Ik heb daar vrede mee en probeer ondertussen te genieten van allerlei lekker klaargemaakt voedsel, waaronder een fusion met de Nederlandse keuken.

    nebuluchka says:

    Beste Asha, mijn bedoelingen zijn niet negatief hoor, integendeel. Zelf heb ik ook in Eindhoven gewoond en herkende meteen het accent. En zijn weg naar succes spreekt me zeer aan trouwens.
    Overigens ik ben ook, net als jij op allerlei manieren gevormd. Opgegroeid in Belgie, waar ik in de klas heb gezeten en bevriend was met Kongolese kinderen. Gewoond in Frankrijk alwaar ik o.a. samen gestudeerd heb met een Algerijnse. Ben gehuwd (geweest) met iemand uit het vroegere Joegoslavie. Heb gewoond in een Arabisch land, waar onze kok een Libanees was. Overigens een van de meest gastvrije landen die ik ooit heb meegemaakt. Mijn beste vriendin is een Surinaamse. Mijn moeder was een buitenlandse en zelf ben ik ook niet in Nederland geboren. En nu in Nederland, waar onze eetcultuur verrijkt wordt met allerlei invloeden van buitenaf. Heerlijk toch, maar dat weerhoudt mij er niet van om af en toe een reactie te geven wanneer ik meen dat iemand zich vergist. Dat mag toch? Zo hoorde ik laatst van een vrouwelijke tv kok, dat maizena uit het zetmeel van aardappels wordt gemaakt. Daar wilde ik ook op reageren want volgens mij moet dat zijn ‘mais’. Maar de persoon in kwestie was niet te benaderen via internet. Nee, dan deze rubriek. Kun je leuk meedenken…

Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.