Naar cookieinstellingen

Texels lamsrack met aardappelsalade

Ingrediënten:

Voor de lamsrack:

  • 1 Texels lamsrack van tenminste 5 of 6 ribben
  • peper en zout
  • boter en olijfolie

Voor de aardappelsalade:

  • 500 gram geschrapte krielaardappeltjes
  • verse zeevenkel
  • zeevenkelmayonaise

Voor de rode wijn saus:

  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 400 milliliter volle rode wijn
  • 200 milliliter vleesfond
  • 2 takjes tijm
  • 1 laurierblad
  • 100 gram ijskoude boter + extra

Bereiding:

Van de lamsrack:
Bestrooi de lamsrack met zout en peper. Doe de boter en olie in een ovenvaste pan het laat dit heet worden. Bak de lamsrack aan de vetkant en onderkant goed aan totdat het  bruin is. Niet te lang, het moet alleen maar bruin worden. Steek vervolgens een oventhermometer in het dikste stuk van het vlees van de zijkant. Zorg dat de thermometer goed in het midden van de rack komt te zitten. Zet de lamsrack met de pan in de oven.

In ongeveer 15 minuten zal het vlees rond de 52 graden zijn. Haal dan de pan uit de oven en laat 5 minuten rusten met aluminiumfolie erover. Het vlees gaart nu na. De temperatuur loopt op naar 55 tot 58 graden. Snijd de rack in porties.

Van de aardappelsalade:

Kook de krielaardappeltjes in weinig water met zout in ca. 15-20 minuten gaar.Laat de aardappel iets afkoelen en snijd ze in kleine blokje.
Meng vervolgens de zeevenkelmayonaise erdoor. Snijd de verse zeevenkel fijn en meng deze ook door de salade. Breng op smaak met peper en zout.

Van de rode wijn saus:
Snipper de sjalotjes en hak het teentje knoflook fijn.

Verhit een beetje roomboter in een pannetje en fruit hierin de sjalot en knoflook. Voeg vervolgens de tijm en het laurierblad toe en schep nog goed om. Voeg de wijn en de vleesfond toe en breng het geheel aan de kook. Laat de saus op middelhoog vuur zo’n 20 minuten tot de helft inkoken.

Breng de saus op smaak met peper en zout en zeef vervolgens de saus boven een andere pan. Klop met een garde de ijskoude boter (let op: echt ijskoud, leg de boter desnoods in de koelkast) snel door de nog warme saus. Laat de rode wijnsaus op laag vuur staan tot het serveren. Breng hem niet meer aan de kook.

Leg wat aardappel salade op het bordt leg daar een stukje lamsrack op en giet er met een lepel wat rode wijnsaus over.

(Bron: Michel Arends)

Geef een reactie

Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.