temaki

Temaki van Tosao van Coevorden

Chef-kok Tosao van Coevorden leerde de Japanse keuken van zijn moeder. De ‘familie geheimen’ geeft hij nu door in zijn boek De bijbel van de Japanse keuken. In Tijd voor MAX maakt Tosao temaki. Om er een Nederlands tintje aan te geven doet hij er paling en Hollandse garnalen in, maar u kunt er natuurlijk iets naar keuze in doen. Er staan geen hoeveelheden bij, want u kunt het voor zoveel mensen maken als u wilt.

Ingrediënten:

  • norivellen
  • sushirijst
  • paling
  • Hollandse garnalen
  • eventueel wasabi
  • eventueel sojasaus

Bereidingswijze:

Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen.

Leg een norivel in de handpalm. Verdeel een handje sushirijst over de helft van het norivel. Verdeel de overige ingrediënten en eventueel wat wasabi over het midden.

Vouw het norivel vanaf de pols naar boven richting de wijsvinger en rol de nori voorzichtig dicht. Het vel heeft nu de vorm van een puntzak. Plak vervolgens de punt van het norivel dicht met behulp van een gekookte rijstkorrel.

(Bron: Tosao van Coevorden / de foto is ter illustratie)

Geef een reactie

Reactie

    andreakooy says:

    Ziet er heerlijk uit ! Ik ben gek op alles wat Japans is en zou er het liefst een keer naartoe gaan. Mijn man heeft MS dus ik weet niet of dat nog een keer gaat lukken.
    Misschien heb ik geluk dat ik het boek ga winnen ?
    Voor nu ga ik van dit heerlijk recept genieten !!

    Vriendelijke groet
    Andrea Kooy