Naar cookieinstellingen

Tartelettes van Michiel

Ingrediënten:

Pate sablee:

  • 250g bloem
  • 200g koude boter
  • 100g witte basterdsuiker
  • snufje zout
  • 2 eidooiers

Noten mengsel:

  • 30g hazelnoten zonder vlies
  • 30g pistache gepeld (zelfde als bij de piramide)
  • 30g amandelschaafsel
  • 100g aardbeien

Frambozen curd:

  • 150g verse frambozen (pureer 40g sap)
  • 62g kristalsuiker
  • 2 gezeefde eidooiers
  • 30g koude boter in blokjes
  • snufje Gemalen Cardemom

Banketbakroom:

  • 150g volle melk
  • 100g slagroom
  • 50g creme honing
  • 2 eidooiers
  • 13g maizena

Italiaanse merengue:

  • 150g kristalsuiker
  • 50g water
  • 2 eiwitten ca 80g
  • 10g poedersuiker

Witte Chocolade mousse:

  • 70g Italiaanse merengue
  • 50g witte chocolade
  • 90g slagroom + 3g kristalsuiker
  • 1 vanille peul

Gecarameliseerde peer:

  • 2-3 stevige, maar rijpe Conferance peren
  • 100g kristalsuiker
  • 20g boter
  • 100g slagroom
  • 1 bakje Limon cress (koppert cress)
  • 10g Venkelzaad heel (Verstegen geen bio)
  • 1 limoen

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 190 graden

De bakjes:

Begin met het deeg (pate Sablee) voor de bakjes. Meng in een kom de koude boter, basterdsuiker en een snuf zout totdat de boter geen klontjes meer heeft. Mengen met de hand werkt het best. Voeg nu de eidooiers toe en meng tot een glad beslag. Voeg de gezeefde bloem toe en kneed tot een soepele deegbal. Leg deze deegbal in plastic koud weg.

Frambozen:

Houd voldoende mooie frambozen apart om later de tartelette volledig te vullen. Druk de rest door een zeef. Gebruik het sap en gooi de zaadjes weg. Zeef de twee eidooiers in een steelpan. Voeg hieraan de suiker en 40g frambozen sap toe. Kook op matig vuur gaar. Controleer door over de achterkant van de lepel waarmee je roert een streep te trekken. Blijft deze streep staan, dan is de curd gaar. Roer van het vuur af, de boter erdoor en zet koud weg.

Eiwit toefen:

Klop voor de Italiaanse merengue, de eiwitten met poedersuiker stijf. Zet in een steelpan, de kristalsuiker met water op het vuur en kook tot 110 graden. Controleer dat met een suikerthermometer. Voeg de hete siroop al roerend aan de opgeklopte eiwitten toe. Zet wanneer stijf en glanzend in een spuitzak weg.

Witte chocolade mousse:

Smelt de witte chocolade (au bain marie of in de magnetron) en meng met het de merengue,vanille en opgeklopte slagroom. Doe dit mengsel in een spuitzak en zet koud weg.

Vervolg bakjes:

Rol het inmiddels koud geworden deeg uit en bekleed de beboterde tartelette vormpjes. Knip bakpapier uit en leg dit op het deeg. Leg hier de blindbakkorrels op. Bak in ca 30 minuten af. Als de randen al gaar zijn, haal dan de blindbakkorrels. Dan bakt de bodem sneller en gelijkmatiger gaar.

Noten:

Bruineer de noten in de oven. ca 10 minuten voor de pistache en hazelnoot en 5 minuten voor het amandelschaafsel.

Banketroom:

Meng voor de banketroom, de maizena en een beetje koude melk en de eidooiers. Kook de rest van de melk, de room en honing. Meng een klein beetje van de hete vloeistof met de eidooiers. Giet alles terug in de pan en kook tot een stevige creme. Koel dit snel terug.

Peren:

Begin met de peren, schil ze en haal bolletjes uit het vruchtvlees. Karameliseer de suiker in een koekenpan. Voeg de boter toe en roer glad. Voeg nu de slagroom en venkelzaadjes toe. Kook iets in en voeg de peren toe

Afronding:

Haal de bakjes voorzichtig uit de vorm. Vul 1 bakje met de frambozen curd, schik hierop de frambozen. spuit toefen van de merengue op en brand af met de brulee brander. Strooi een klein beetje Cardemom gemalen over het gebakje.
Vul een tweede bakje met de banket room en schik hier de peren op. Garneer met de Limon cress en limoen zeste. En eventueel amandelschaafsel.
Vul het laatste bakje met de banket room en verdeel hier de aardbeien en noten op, maar bewaar wat amandelschaafsel. Spuit de chocolademousse op de noten en garneer met wat amandelschaafsel.

Geef een reactie

Reactie

    lija says:

    Beste Michiel,

    Kan ik voor de pate sablee alle soorten bloem gebruiken die ik zou willen (haverbloem, speltbloem, etc.? Ik hoor het graag.

    Groeten

Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.