Naar cookieinstellingen
tartelettes

Tartelettes van Ine Paauw

Zondag 15 oktober 2017 moest Ine het veldruimen en de Heel Holland Bakt-tent verlaten. In Tijd voor MAX maakt ze tartelettes. “De chique uitstraling vind ik mooi, en je hebt altijd veel bekijks als je deze gebakjes op tafel tovert! Ze bevatten meerder technieken, en zijn daardoor best een uitdaging om te maken. En ik hou wel van een uitdaging!”

Ingrediënten (voor 6 tartelettes):

Voor het zanddeeg:

  • 200 gram patent bloem
  • 1 snuf zout
  • 70 gram roomboter
  • 70 gram poedersuiker
  • 1 ei

Voor de frambozen cremeux:

  • 2 blaadjes gelatine
  • 250 gram frambozen
  • ½ citroen, sap & zest
  • 40 gram suiker
  • 45 gram eidooiers (3 eieren)
  • 45 gram roomboter, zacht

Voor de frambozen jam:

  • 200 gram frambozen (mogen ook frambozen uit de vriezer zijn)
  • 175 gram geleisuiker
  • 1 eetlepel citroensap

Voor de slagroomvulling:

  • 500 gram slagroom
  • 4 eetlepels fijne suiker
  • 2 zakjes klopfix

Voor de spiegel van witte chocolade:

  • 65 gram melk
  • 20 gram glucose
  • 150 gram witte chocolade
  • 1 ¼ blaadje gelatine, geweekt in koud water
  • een tipje rode kleurstof

Bereidingswijze:

Van het zanddeeg:

Meng de bloem en het zout en wrijf de boter met de handen tot een korrelig geheel. Voeg de poedersuiker en het ei toe. Wikkel de platgedrukte deegbal in plastic folie en laat hem minstens 2 uur, liefst de hele nacht in de koelkast rusten.

Haal het deeg 30 minuten voor gebruik uit de koeling. Verwarm de oven voor op 170 graden. Bestuif het werkvlak en rol het deeg uit tot een dikte van 2 millimeter. Steek er 6 rondjes uit met een diameter van 12 centimeter.

Doe de rondjes in een beboterde tartelette-vorm van 10 centimeter en bak deze 12 minuten voor op 170 graden.

Van de frambozen cremeux: 

Week de gelatine in koud water. Breng de frambozen, suiker, en citroensap aan de kook, 2 minuten doorkoken. Doe het vuur uit en pureer en zeef het vruchtenmengsel.

Klop met een garde de eidooiers los. Voeg in dun straaltje de puree hierbij. Blijf kloppen met de garde om te voorkomen dat het ei stolt. Smelt de boter en voeg de boter en oploste gelatine toe.

Zet het mengsel op het vuur en verwarm tot 85 graden tot het dik en romig wordt. Giet in een mal en laat in de vriezer opstijven.

Van de frambozenjam:

Kook alle ingrediënten in een steelpan ongeveer 5 minuten. Doe de jam over in een lege goed schoongemaakte jampot en laat afkoelen. Verdeel een dun laagje jam over de taartbodempjes.

Van de slagroomvulling:

Sla de slagroom lobbig, maar stevig,  met de suiker en klopfix.

Vul een halve bol siliconenvorm (7 centimeter diameter) voor de helft met de slagroom. Leg in ieder holletjes een klein half bolletje cremeux en vul het holletje af met de slagroom. Zet de vormen in de vriezer, minstens 1 uur. Maar mag ook een hele nacht.

Van de spiegel van witte chocolade:

Breng de melk en glucose aan de kook. Breek in een andere kom de witte chocolade in stukken. Neem de kokende massa van het vuur en giet dit over de witte chocolade. Voeg de geweekte gelatine toe en de rode kleurstof en roer tot het een gladde crème wordt.

Laat afkoelen tot 35 graden

Samenstellen van de tartelettes:

Haal de bevroren slagroomvulling uit de holletjes en plaats ze op een rooster. Overgiet ze met de spiegel van witte chocolade. Laat even uitlekken en plaats de halve bollen op de tartelettebodempjes. Decoreer de tartelettes met verse frambozen en eventueel golddust.

(Bron: Ine Paauw)

Geef een reactie

Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.