Naar cookieinstellingen
Duur 15:03
Gepubliceerd op 2 november 2018

Tarte Bourdaloue

De tarte bourdaloue is een Franse perentaart. Maar het bijzondere aan deze taart is dat er een amandelfrangipane tussen zit. Dat maakt deze taart extra bijzonder. Ideaal voor een speciale gelegenheid.

Ingrediënten:

Voor het deeg:

  • 125 gram witte basterdsuiker
  • 125 gram ongezouten roomboter
  • 1 ei
  • 250 gram patent bloem
  • 15 gram water (1 eetlepel)
  • 5 gram bakpoeder
  • 3 gram zout

Voor de vulling: 

  • 100 gram amandelmeel
  • 80 gram zachte boter
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 30 gram bloem
  • rasp van 1 citroen
  • 2 eieren
  • mespuntje zout
  • 3 middelgrote en rijpe peren (bijvoorbeeld conference)

Voor de garnering:

  • 50 gram amandelschaafsel
  • 100 gram abrikozenjam

Extra nodig:

  • taartvorm met losse bodem van 24 centimeter

Bereidingswijze:

Van het deeg:

Kluts het ei. Meng de suiker met de boter en de helft van het ei. Voeg het water toe. Zeef de bloem en bakpoeder boven de kom met de boter. Voeg het zout toe en kneed tot een deeg. Pak in in plasticfolie en zet in de koelkast.

 Van de vulling: 

Verwarm de oven voor op 170 °C. Mix voor de frangipane het amandelmeel, de boter, de suiker, de bloem, de citroenrasp, de eieren en het zout met de handmixer tot een egaal beslag.

Vet de taartvorm in. Rol het deeg uit tot ongeveer 3 millimeter dikte bekleed de vorm. Snijd de bovenkant netjes bij. Verdeel de frangipane over de bodem.

Schil en halveer de peren en verwijder het klokhuis. Snijd de halve peren vervolgens in plakjes van ongeveer 0,5 cm dik en schik ze op de taart. Strooi wat amandelschaafsel om de peren heen. Bak de tarte bourdaloue in circa 45 minuten gaar en goudbruin.

Zeef de jam eerst en verwarm de jam zodra de taart gebakken is. Bestrijk de taart met de jam.

Geniet ervan!

Geef een reactie

Reacties (2)

    Ellebellie says:

    Bedankt Hans!
    Ik had de tv aan op de achtergrond en ik kon bijna de peren ruiken! Dit weekend ga ik m meteen maken!
    Zo direct boodschappen doen, hoop dat ik beetje rijpe peren kan vinden.
    Fijn weekend!

    Sigrid mans says:

    Nou ik ben vanmiddag aan de slag gegaan ik had nog 3 peren over dus dat kwam goed uit.
    Leuk om de bodum te maken. En idd je hebt niet beel bloem nodig om uit te rollen?Amandelmeel heb ik eigenlijk nooit in huis dus was even zoeken. Maar volgens mij is het wel gelukt. moet alleen nog wat mensen vinden die mee willen proeven. Als ie klaar is kijk ik of ik een foto kan meesturen! Altijd leuk iets nieuws proberen!?

Bekijk ook

Meer
Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.