Naar cookieinstellingen
tapenade

Tapenade-kabeljauw met broccoli-kikkerwertensalade

Tapenade komt oorspronkelijk uit Frankrijk en bestaat uit olijven en kappertjes fijn gekakt. Inmiddels is tapenade er in vele varianten en vooral ook eenvoudig om zelf te maken. Sandra maakt een tapenade van cashewnoten, zongedroogde tomaten, knoflook, citroen en olie. Ze doet hem op de kabeljauw en serveert er een broccoli-kikkererwtensalade bij.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 30 gram cashewnoten
  • 100 gram zongedroogde tomaten
  • 1 citroen
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • peper, zout
  • 250 gram kabeljauw
  • 1 broccoli
  • 1 pot kikkererwten (à 400 gram)
  • 0,25 bosje peterselie
  • 1 avocado
  • 125 gram ricotta

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Hak de cashewnoten grof en doe samen met de zongedroogde tomaten en de aanhangende olie in een keukenmachine of hoge maatbeker. Rasp er de citroen boven. Pel de knoflook en voeg toe. Voeg eventueel nog een scheutje olie toe en pureer met de staafmixer of mix met de keukenmachine tot tapenade. Breng op smaak met peper en zout. Smeer de kabeljauw in met de tapenade en leg op een bakplaat. Bak de vis circa 12 minuten.

Spoel de kikkererwten uit en laat uitlekken. Verdeel de kikkererwten over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met wat olijfolie en bestrooi met peper en zout. Bak circa 12 minuten in de oven.

Snijd de roosjes van de broccoli en hak ze fijn. Schil de stronk en snijd de stronk in kleine blokjes. Verwarm een scheutje olie in een wok en wok de stronk circa 2 minuten. Voeg de gehakte roosjes toe roerbak circa 3 minuten.

Hak de peterselie fijn. Snijd de avocado in blokjes. Meng in een kom de gewokte broccoli, kikkererwten, peterselie, avocado en ricotta. Pers hier de citroen boven uit en breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de salade over borden en leg hierop de tapenade-kabeljauw.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reactie

    Snipsnap says:

    Beste Sandra,
    We hebben weer heerlijk gegeten.
    Wij houden erg van zalm, dus heb ik dat gebruikt in plaats van kabeljauw.
    Daarover een verse gemaakte pesto van peterselie.
    Heerlijk met die salade,echt lekker!!
    Bedankt voor dit heerlijke simpele en snelle recept.
    Groeten daar van Snipsnap

Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.