Tapenade-kabeljauw met broccoli-kikkerwertensalade
Publicatiedatum: 11 augustus 2021
Tapenade komt oorspronkelijk uit Frankrijk en bestaat uit olijven en kappertjes fijn gekakt. Inmiddels is tapenade er in vele varianten en vooral ook eenvoudig om zelf te maken. Sandra maakt een tapenade van cashewnoten, zongedroogde tomaten, knoflook, citroen en olie. Ze doet hem op de kabeljauw en serveert er een broccoli-kikkererwtensalade bij.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 30 gram cashewnoten
- 100 gram zongedroogde tomaten
- 1 citroen
- 1 teentje knoflook
- olijfolie
- peper, zout
- 250 gram kabeljauw
- 1 broccoli
- 1 pot kikkererwten (à 400 gram)
- 0,25 bosje peterselie
- 1 avocado
- 125 gram ricotta
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Hak de cashewnoten grof en doe samen met de zongedroogde tomaten en de aanhangende olie in een keukenmachine of hoge maatbeker. Rasp er de citroen boven. Pel de knoflook en voeg toe. Voeg eventueel nog een scheutje olie toe en pureer met de staafmixer of mix met de keukenmachine tot tapenade. Breng op smaak met peper en zout. Smeer de kabeljauw in met de tapenade en leg op een bakplaat. Bak de vis circa 12 minuten.
Spoel de kikkererwten uit en laat uitlekken. Verdeel de kikkererwten over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met wat olijfolie en bestrooi met peper en zout. Bak circa 12 minuten in de oven.
Snijd de roosjes van de broccoli en hak ze fijn. Schil de stronk en snijd de stronk in kleine blokjes. Verwarm een scheutje olie in een wok en wok de stronk circa 2 minuten. Voeg de gehakte roosjes toe roerbak circa 3 minuten.
Hak de peterselie fijn. Snijd de avocado in blokjes. Meng in een kom de gewokte broccoli, kikkererwten, peterselie, avocado en ricotta. Pers hier de citroen boven uit en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de salade over borden en leg hierop de tapenade-kabeljauw.
Eet smakelijk!
Geef een reactie
U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Beste Sandra,
We hebben weer heerlijk gegeten.
Wij houden erg van zalm, dus heb ik dat gebruikt in plaats van kabeljauw.
Daarover een verse gemaakte pesto van peterselie.
Heerlijk met die salade,echt lekker!!
Bedankt voor dit heerlijke simpele en snelle recept.
Groeten daar van Snipsnap