Duur 12:48
Gepubliceerd op 15 mei 2018

Tagliatelle met oesterzwam-walnootsaus

Dit recept is makkelijk te maken en voor wie van paddenstoelen en pasta houdt een absolute aanrader. Mounir combineert oesterzwammen en shiitake en serveert bij de tagliatelle nog een walnootroomsaus. Alles in een handomdraai.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 150 gram tagliatelle
  • olijfolie
  • 2 sjalotjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 300 gram oesterzwammen
  • 100 gram shiitake
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 200 milliliter room
  • 70 gram walnoten
  • peper, zout
  • 30 gram Parmezaanse kaas

Bereidingswijze:

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Verwarm een scheutje olie in een pan. Pel de sjalotjes en snijd in halve ringen. Pel de knoflook en snijd in dunne plakjes. Fruit de sjalotjes en knoflook circa 2 minuten. Borstel de oesterzwammen en shiitake en scheur of snijd ze in stukjes. Voeg toe en bak circa 5 minuten op hoog vuur. Voeg de tomatenpuree en oregano toe en bak circa 1 minuut. Voeg de room toe en verwarm kort. Stamp de walnoten in een vijzel of pureer ze met een staafmixer fijn. Voeg de fijngestampte walnoten toe aan de saus. Breng op smaak met peper en zout.

Giet de pasta af en bewaar een beetje van het kookvocht. Voeg de pasta toe aan de saus en voeg indien nodig wat van het kookvocht toe. Rasp de kaas.

Verdeel de pasta over borden en bestrooi met de kaas.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reacties (3)

    Jan Witte says:

    Beste Mounir,
    Ik ben een grote fan van het programma en complimenten. Zeker als jij er bent vind ik het leuk door je mooie Brabantse accent. Ik ben namelijk opgegroeid in Brabant maar woon al meer dan 30 jaar in turijn Italië.
    Knap dat je origano goed uitspreekt. Nu nog leren hoe je tagliatelle moet zeggen.
    Het is heel simpel: je zegt namelijk talja-tel-le.
    Succes ermee!
    Met vriendelijke groeten,
    Jan. Witte.

    Hendrike says:

    Hallo Mounier,
    De Tagliatelle gemaakt mooi en makkelijk recept, maar vond het wat vlou van
    smaak. Waarmee kan ik het wat pittiger maken behalve met zout ?
    Het zijn altijd fijne recepten als je een maaltijd voor een persoon moet koken.
    Dank voor jullie gezellige en lekkere kookmomenten
    Groet,
    Henny

    Chilliewillie says:

    Beste Mounir,

    Ik houd van jouw manier van koken, altijd heel duidelijk uitgevoerd.

    Heb een keer een van jouw snert recepten gemaakt en het was heel erg goed.

    Vraag mij af waarom jullie nooit een afdankbak gebruiken?

    Deze recept, met room en ook kaas, mogelijk lekker, maar vriendin heeft hoge cholesterol, dus wij stopten met veel kaas eten, nu geen room, boter of producten hoog in verzadigde vetzuren.

    In deze recept geen ontzuren van tomaatpuree, ik weet dat je wel doelbewust dat zo gedaan heb, ik vraag mij alleen af of het zo wel de beste resultaat geeft?

    Het lijkt mij wel dat deze recept een zwaar gevoel van verzadiging zal geven, wat met noten, room, walnoten en pasta. Dus ik denk klein porties.

    Een van de allerbeste recepten wat ik ooit ingepikt heb, is van Italiaan restaurateur, Antonio Carluccio,
    1) alles vers,
    pasta, heel simpel,
    het gaat om kwaliteit,
    dus top tomaten, olijfolie, basilicum, knoflook, Parmezaanse kaas en verse pasta.
    A la minuut bereid.

    Knoflook in olie niet bruin
    verse tomaten erbij zonder velletjes
    roeren een moment om te verhitten
    verse basilicum
    verse pasta, Parmezaanse kaas
    mengen, klaar, serveren

Bekijk ook

Meer