Tagliatelle met biefstuk in roomsaus
Er is nog altijd veel discussie over of diepvriesgroenten net zo gezond zijn als verse groenten. In veel gevallen gaat er niets boven vers, maar doperwten uit de vriezer zijn lekker, ideaal om mee te koken en altijd handig om in huis te hebben. Mounir serveert de doperwten bij een biefstuk met roomsaus en tagliatelle.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 200 gram biefstuk
- 250 gram cherrytomaten
- olijfolie
- peper, zout
- 150 gram tagliatelle
- 250 gram diepvriesdoperwten
- 250 kastanjechampignons
- 250 milliliter slagroom
- 1 theelepel mosterd
- 1 sjalot
- 2 teentjes knoflook
- klontje boter
- 1 theelepel bloem
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
Verdeel de cherrytomaten over een bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Pof de tomaatjes in circa 20 minuten in de oven.
Verwarm een scheutje olie in de pan. Bak de biefstuk in circa 5 minuten om en om goudbruin. Voeg een klontje boter toe. Breng op smaak met peper en zout en verpak in aluminiumfolie. Laat circa 10 minuten rusten.
Breng een pan water met wat zout aan de kook. Kook de tagliatelle volgens de bereidingswijze op de verpakking. Voeg de laatste 3 minuten de doperwten toe.
Borstel de champignons schoon en snijd in stukjes. Schenk de slagroom in een hoge maatbeker en voeg de champignons toe. Voeg eventueel een scheutje water toe. Pureer het geheel met de staafmixer tot gladde saus.
Pel en snipper de sjalot. Pel en snijd de knoflook. Fruit de sjalot en knoflook circa 2 minuten in het bakvet van het vlees. Voeg de bloem toe en bak circa 1 minuut mee. Voeg de champignonsaus en de mosterd toe en laat circa 2 minuten pruttelen. Voeg eventueel een scheutje water toe en breng op smaak met peper en zout. Giet de tagliatelle en doperwten af en voeg toe.
Snijd het vlees in plakken.
Verdeel de pasta met het vlees over borden. Verdeel er de cherrytomaten bij.
Eet smakelijk!