Naar cookieinstellingen
Taco

Taco van Joris Bruurs

Chef-kok Joris Bruurs staat momenteel in de keuken van het nieuwste project van Jonnie en Thérèse Boer, Brass Boer Thuis. Volgens Joris een brasserie waar iedereen zich meteen thuis voelt. In Tijd voor MAX maakt Joris een taco. Bij de taco serveert hij Boerfriet, bloemkool en een karbonade. Allemaal net even anders bereid dan anders. Sommige onderdelen vragen al een dag van tevoren voorbereiding.

De recepten zijn voor 2 personen.

Ingrediënten taco’s:

  • 1 tacovellen
  • 2 blaadjes kropsla
  • 1 ingelegde perzik
  • 1/2 rode ui
  • 100 milliliter zoet/zuur
  • 1 avocado
  • 1 limoen
  • druppel tabasco
  • druppel knoflook olie
  • zout
  • 1 droge worst
  • 1 eetlepel piment poeder
  • 400 milliliter zonnebloem olie
  • 100 milliliter yoghurt
  • 100 milliliter eiwit

Bereidingswijze:

Snijd de tacovellen in de gewenste vorm uit. Het snijafval kunt u in dunne reepjes snijden en frituren.

Snijd de rode ui in dunne ringen, en giet hier kokende zoet/zuur op. Zet deze in de koelkast en laat dit een nacht staan.

Verhit het pimentpoeder en giet daar 400 milliliter zonnebloemolie op. Laat dit 4 uur trekken op laag vuur en roer regelmatig.

Zeef daarna de olie en zet deze koud. Mix daarna de eiwit, yoghurt en voeg druppelsgewijs de pimentolie toe. Breng op smaak met zout.

Prak de avocado en maak dit op smaak met zout, tabasco, knoflook olie en limoensap.

Snijd de droge worst in dunnen plakjes en de sla fijn en snijd de perzik in kleine blokjes.

Begin daarna met de tacovel, leg daarop de guacamole, vervolgens de sla, perzikblokjes en rode ui ringen. Zet daarna een paar stippen pimentcrème. Als laatste de krokantjes (het gefrituurde snijafval) van de tacoafval.

Ingrediënten Boerfriet:

  • 200 gram voorgebakken friet
  • 1 teen knoflook
  • 1 stuk oude kaas
  • zout
  • gehakte bieslook
  • 1 bos bieslook
  • 400 milliliter zonnebloemolie
  • 70 milliliter eidooier
  • 24 gram mosterd
  • 4 gram zout
  • 40 gram azijn

Bereidingswijze:

Snijd 1 bos bieslook fijn en mix deze met de 400 milliliter zonnebloemolie. Laat dit een nacht trekken en zeef deze daarna.

Mix de eidooier, mosterd, zout en azijn en voeg druppelsgewijs de bieslook-olie toe. Bak de frieten krokant, rasp daarna de oude kaas en knoflook erover heen. Gooi de friet een paar keer om zodat de kaas smelt. Voeg op het laatst wat zout en gehakte bieslook toe.

Ingrediënten voor de bloemkool:

  • 1 bloemkool
  • 100 gram tempurabloem
  • 50 gram bruiswater
  • 7 gram curry madras kruiden
  • 100 gram zonnebloemolie
  • 50 gram gembersiroop
  • 50 gram sojasaus
  • 50 gram ketjap manis
  • 50 gram bruine suiker

Bereidingswijze:

Snijd de bloemkool in gelijke, roosjes. Maak een tempura-beslag van de bloem, bruiswater en de curry madras kruiden. Haal de roosjes door het beslag, zodat ze bedekt zijn met een dun laagje. Frituur de roosjes bruin en krokant op 180 graden en laat goed uitlekken op keukenpapier.

Breng de olie, gembersiroop, sojasaus, zoete ketjap en de bruine suiker aan de kook en laat dit 3 minuten goed door koken.

Laat deze lak afkoelen en roer nog eens goed door. Zet een koekenpan op hoog vuur tot deze gaat “walmen”. Doe de krokante bloemkool in de pan met een scheutje van de lak en schep snel om in de pan, zodat de lak de bloemkool roosjes rondom bedekt. U kunt er eventueel nog wat gezouten amandelen met krokante uitjes over heen doen.

Ingrediënten voor de karbonade:

  • een ribstuk van ongeveer 500 gram
  • kippengaas
  • peper en zout
  • rozemarijn
  • tijm
  • 1 knoflookbol
  • vleesjus
  • scheutje rode wijn

Bereidingswijze:

Kruid het ribstuk en pak deze in het kippengaas in met tijm rozemarijn en knoflook. Bak hem goed aan op de grill. Laat hem vervolgens verder garen in de oven op 140 graden ongeveer 5 min aan beide kanten.

Pof de knoflook in de oven op 180 graden ongeveer 40 minuten. Serveer er vleesjus bij met een scheutje rode wijn.

(Bron: Joris Bruurs)

Geef een reactie

Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.