Duur 00:51
Gepubliceerd op 19 september 2012

Tabouleh

Ingrediënten (voor 5 personen):

  • 4 bosjes bladpeterselie, fijngehakt
  • 2 bosjes mint, fijngehakt
  • 3 sjalotjes, heel fijn gesneden
  • 2 tomaten, in kleine blokjes gesneden
  • 125 g bulger (lijkt op couscous)
  • 1 citroenen, uitgeperst
  • 50 ml olijfolie, extra vergine
  • 1 krop little gem om te garneren en als ‘lepel’ gebruiken

Bereiding:

Week de bulger 10 minuten in ruim koud water. Laat uitlekken in een vergieten en druk het resterende water eruit.

Doe de uitgelekte bulger in een kom de citroensap en tomatenblokjes. Laat dit 30 minuten staan totdat de bulger alle sap heeft opgenomen en zacht is.

Was de peterselie en de mint. Maak het droog in een slacentrifuge. Haal de bladeren van de stelen en hak de bladeren met een heel scherp mes fijn.

Als de bulgur klaar is schep er dan de uien, olijfolie, peterselie en mint door.

Traditioneel wordt het gegeten met een slablad (little gem) als lepel.

Dit gerecht is te zien in de uitzending van Tijd voor MAX op 19 september 2012.

(Bron: Jenny de Rooy)

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer