taartjes

Taartjes met passievruchtenkaviaar van Esther

Eén van de 3 finalisten van Heel Holland Bakt is Esther. Ze heeft genoten van haar tijd in de tent en enorm veel geleerd. Over bakken en over haarzelf. Maar ze is bovenal trots op wat ze heeft bereikt. En bakken, dat doet Esther nog steeds! In Tijd voor MAX maakt ze een paar kleine taartjes met een bodem van maismeel en tarwemeel. Daarop een monchou en crème fraîche-vulling en daarbij een passievruchtenkaviaar en los fruit.

Ingrediënten:

Voor de koekjesbodem:

  • 90 gram ongezouten roomboter
  • 100 gram kristalsuiker
  • 2 l eidooiers
  • 130 gram tarwebloem
  • 65 gram fijn maismeel
  • ½ theelepel zout
  • kleine ronde uitsteker van 5,5, centimeter

Voor de vulling:

  • 150 gram monchou
  • 150 gram crème fraîche
  • 2 eetlepels gezeefde poedersuiker
  • 2 eetlepels limoensap
  • 150 gram verse frambozen
  • 100 gram abrikozenjam
  • 1 eetlepels limoenrasp

Van de passievruchtenkaviaar:

  • 50 gram kristalsuiker
  • 100 milliliter passievruchtpuree
  • 100 milliliter water
  • 5 gram agar agar
  • 1 liter koude zonnebloemolie

Van de roze chocolade schijfjes:

  • 100 gram ruby chocolade

Bereidingswijze:

Van de koekjesbodem:

Klop de roomboter met de suiker in 2 minuten luchtig. Voeg 1 voor 1 de eidooiers toe.

Meng de bloem met het maismeel en zout. Voeg toe aan boter en meng tot een bal deeg. Verpak in plastic en laat 1 uur rusten in koelkast.

Verwarm de oven voor op 175 graden (boven- en onderwarmte)

Rol deeg uit tot 0,5 mm dikte. Steek er rondjes uit (ongeveer 24 stuks). Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 17 min in de oven op 175 graden. Laat uit de oven afkoelen alvorens de vulling erop te doen.

Van de vulling: 

Roer de monchou met de poedersuiker en limoensap los. Voeg de crème fraîche toe en klop in 2 minuten luchtig. Schep in spuitzak en spuit rozetten op de koekjes.

Verwarm de abrikozenjam in een steelpan. Haal door een zeef. Rasp de limoen.

Van de passievruchtenkaviaar:

Breng de suiker met puree, water en agar in een steelpan aan de kook. Laat 2 min zachtjes doorkoken. Neem van het vuur en giet door een zeef. Laat het 5 min afkoelen.

Giet de olie in een kom. Zuig met een spuitje de puree op en laat druppeltjes in de olie vallen. Giet de olie en balletjes door een zeef en spoel de balletjes voorzichtig af met lauw water. Laat de balletjes uitlekken op een velletje keukenpapier.

Roze chocolade schijfjes:

Smelt de chocolade en schep in een spuitzakje. Spuit op een stukje plastic druppels. Druk met een koude stempel plat en laat hard worden.

De opmaak:

Decoreer de koekjes met de parels, een framboos en strijk de framboos af met wat abrikozenjam. Steek er een roze chocolaatje in.

(Bron: Esther)

Geef een reactie