Naar cookieinstellingen
taartjes

Taartjes met passievruchtenkaviaar van Esther

Eén van de 3 finalisten van Heel Holland Bakt is Esther. Ze heeft genoten van haar tijd in de tent en enorm veel geleerd. Over bakken en over haarzelf. Maar ze is bovenal trots op wat ze heeft bereikt. En bakken, dat doet Esther nog steeds! In Tijd voor MAX maakt ze een paar kleine taartjes met een bodem van maismeel en tarwemeel. Daarop een monchou en crème fraîche-vulling en daarbij een passievruchtenkaviaar en los fruit.

Ingrediënten:

Voor de koekjesbodem:

  • 90 gram ongezouten roomboter
  • 100 gram kristalsuiker
  • 2 l eidooiers
  • 130 gram tarwebloem
  • 65 gram fijn maismeel
  • ½ theelepel zout
  • kleine ronde uitsteker van 5,5, centimeter

Voor de vulling:

  • 150 gram monchou
  • 150 gram crème fraîche
  • 2 eetlepels gezeefde poedersuiker
  • 2 eetlepels limoensap
  • 150 gram verse frambozen
  • 100 gram abrikozenjam
  • 1 eetlepels limoenrasp

Van de passievruchtenkaviaar:

  • 50 gram kristalsuiker
  • 100 milliliter passievruchtpuree
  • 100 milliliter water
  • 5 gram agar agar
  • 1 liter koude zonnebloemolie

Van de roze chocolade schijfjes:

  • 100 gram ruby chocolade

Bereidingswijze:

Van de koekjesbodem:

Klop de roomboter met de suiker in 2 minuten luchtig. Voeg 1 voor 1 de eidooiers toe.

Meng de bloem met het maismeel en zout. Voeg toe aan boter en meng tot een bal deeg. Verpak in plastic en laat 1 uur rusten in koelkast.

Verwarm de oven voor op 175 graden (boven- en onderwarmte)

Rol deeg uit tot 0,5 mm dikte. Steek er rondjes uit (ongeveer 24 stuks). Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 17 min in de oven op 175 graden. Laat uit de oven afkoelen alvorens de vulling erop te doen.

Van de vulling: 

Roer de monchou met de poedersuiker en limoensap los. Voeg de crème fraîche toe en klop in 2 minuten luchtig. Schep in spuitzak en spuit rozetten op de koekjes.

Verwarm de abrikozenjam in een steelpan. Haal door een zeef. Rasp de limoen.

Van de passievruchtenkaviaar:

Breng de suiker met puree, water en agar in een steelpan aan de kook. Laat 2 min zachtjes doorkoken. Neem van het vuur en giet door een zeef. Laat het 5 min afkoelen.

Giet de olie in een kom. Zuig met een spuitje de puree op en laat druppeltjes in de olie vallen. Giet de olie en balletjes door een zeef en spoel de balletjes voorzichtig af met lauw water. Laat de balletjes uitlekken op een velletje keukenpapier.

Roze chocolade schijfjes:

Smelt de chocolade en schep in een spuitzakje. Spuit op een stukje plastic druppels. Druk met een koude stempel plat en laat hard worden.

De opmaak:

Decoreer de koekjes met de parels, een framboos en strijk de framboos af met wat abrikozenjam. Steek er een roze chocolaatje in.

(Bron: Esther)

Geef een reactie

Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.