Naar cookieinstellingen
sushi

Sushi bonbons van Jean Beddington

30 jaar lang heeft Jean Beddington 6 dagen per week, 12 uur per dag in haar eigen zaak in Amsterdam gewerkt. Nu geeft ze menu-adviezen en heeft ze een kookboek uitgebracht: A little bite of Beddington. Het staan voor feestelijke hapjes. In Tijd voor MAX maakt ze sushibonbons.

Ingrediënten:

Van de sushirijst:

  • 450 gram sushirijst, gespoeld onder koud water en uitgelekt
  • 540 gram koud water
  • 125 milliliter rijstazijn
  • 3 eetlepels suiker
  • 1 eetlepel zout

Van de bonbons:

  • dunne plakjes gekookte rode biet, gemarineerde makreel, verse tonijn, avocado, gerookte zalm etc.
  • kruiden om te versieren, bijvoorbeeld shiso-kers

Bereidingswijze:

Van de sushirijst:

Laat de rijst samen met het water 30  minuten in een steelplan staan. Breng zachtjes aan de kook. Zet een deksel op de pan en kook nog 10 minuten op een laag vuur. Draai het vuur uit en laat 15 minuten staan. Meng azijn, suiker en zout. Doe de rijst in een brede kom, besprenkel met het azijnmengsel en meng voorzichtig. Dek tot gebruik af met een vochtige theedoek.

Van de bonbons:

Maak met een kleine ijsschep balletjes rijst. Leg op een vierkant stuk plastic folie (15 x 15 cm) wat plakjes van de gewenste smaak, leg een rijstbal in het midden en vouw dicht. Draai tot een bonbon. Ga zo door tot alle plakjes op zijn. Laat iets opstijven in de koelkast. Draai om te serveren de folie los en versier met shiso-kers of een ander kruid.

(Bron: Jean Beddington)

Geef een reactie

Reacties (9)

    Agnes brok says:

    Zou graag kans maken op het boek van haar

      MAX Vandaag says:

      Beste Agnes en iedereen die graag kans wil maken op dit boek, de prijsvraag is te vinden via: https://www.maxvandaag.nl/prijsvraag-en-puzzel/prijsvraag-tvm/win-kookboek-a-little-bite-of-beddington/ en loopt tot 4 maart 2019.

    Marijke Vroege says:

    Goedemiddag. Ik zou graag kans willen maken op het boek van Jean Beddington . Bedankt alvast.

    ennie says:

    Maak regelmatig een high tea voor vrienden het zou leuk zijn om het boek te winnen, zodat ik deze lekkere hapjes kan toevoegen.
    Groet,

    Annet

    SinyoF says:

    Zou heel graag kans maken op het boek van Jean Beddington, omdat mijn vrouw nu (gepensioneerd inmiddels!) nog meer tijd kan vinden voor haar culinaire hobby!

    Tjiep says:

    Zo te zien zijn dit gezonde hapjes! Als diabeetpatiënt vind ik het moeilijk om gezond te ‘snoepen’ zonder nare gevolgen. Daarom zou ik me graag via haar boek willen laten inspireren.

    wilkies says:

    ook ik zou graag kans maken op dit leuke boek

    Joyce klijnstra says:

    Ik zou heel graag het boek van Jean bedding ton willen winnen. Heerlijk koken tijdens de zwangerschap.

    antje11 says:

    Ben ook dol op sushi en zou graag mee willen doen om in aanmerking te komen voor haar boek

Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.