Naar cookieinstellingen

Suddervlees van Manuela

Volgens Manuela Kemp mogen alle ingrediënten in meer of mindere mate gebruikt worden, maar deze versie is lekker pittig en toch ook bitterzoet. Het gebruik van Hot Sauce wordt weer genivelleerd door de vetten, en het zoete van de chocolade en de honing. De balans in dit gerecht is heerlijk! Manuela maakt het recept in Tijd voor MAX op maandag 22 februari 2016.

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 1 kilo sucadelappen (kan natuurlijk ook met runderlappen)
  • (en je kunt ze ook eerst in blokje snijden voor een wat verfijndere uitvoering)
  • half pakje roomboter
  • olijfolie (flinke scheut)
  • peper en zout
  • 2 flesjes bruin bier
  • knoflook, 5 tenen (of meer)
  • uien, stuk of 3 a 4
  • 5 laurierblaadjes
  • 2 kaneelstokjes
  • 1 sinaasappel
  • 7 kruidnagels
  • kerriepoeder
  • paprikapoeder
  • ketjap manis
  • Een flinke scheut Manuela’s Hot Sauce Habanero (of minder natuurlijk als u niet zo heet wilt eten.)
  • 2 runderbouillonblokjes
  • 100 gram bittere chocolade
  • ontbijtkoek (zoveel als gewenst, bindt de saus ook goed)
  • honing

Bereiding:

Bak de sucadelappen in een grote braadpan in half boter/half olie met best wat peper en weinig zout aan beiden kanten aan. (Als de sucadelappen groot zijn, maak dan inkepingen aan de randen zodat ze niet te krom trekken.) Blus af met 2 flesjes bruin bier.

Pers de tenen knoflook er overheen. Snijd de uien in grote ringen en voeg toe, samen met de laurierblaadjes, de kaneelstokjes, een flinke scheut Ketjap Manis en wat Hot Sauce.

Snijd 2 dikke, middelste plakken uit een sinaasappel en steek de kruidnagels daarin en voeg toe. (tip)

Nu kunnen er ook 2 verkruimelde bouillonblokjes (getrokken bouillon is nog leuker, maar vaak niet realistisch), en 2 kopjes water aan toegevoegd worden. (of meer, hangt van de braadpan af. Het vlees moet onder het vocht staan.)

Voeg voor het lange sudderen begint nog een theelepel kerrie en een theelepel paprikapoeder toe.

Pan afsluiten en op de laagste stand laten staan voor minimaal 4 uur (heeft u haast, hak dan de sukade- of runderlappen klein, maar leuker is om hele lappen te gebruiken én een hele dag) Keer af en toe alles in de pan.

Voeg na 3 a 4 uur sudderen 2 eetlepels honing, 2 flinke plakken ontbijtkoek (verkruimeld) en 100 gram donkere chocolade met een hoge cacao-gehalte toe.

Laat daarna nog minstens een uur sudderen. Te lang sudderen bestaat niet. Te kort wel!

Tip:

Mocht het gerecht aan de bodem van de pan blijven plakken en dus iets te hard gaan, dan kunt u (bij gas) altijd een warmhoudplaatje/verdeler eronder schuiven (of overstappen op petroleum, dat deden onze oma’s ook).

Geef een reactie

Reacties (4)

    m.wiggers4@chello.nl says:

    Het lijkt me een heerlijk recept met lekker veel kruiden etc. Maar waar kan ik dan die heerlijke Manuela’s hot sauce Habanero kopen? Ik woon in Arnhem en Manuela vertelde wel tijdens de uitzending dat het in een kleine oplage voor haar geproduceerd wordt.
    Graag een antwoord.
    Met vriendelijke groet, Marianne Wiggers

      Masaya says:

      Ik heb even op google gezocht en volgens die gegevens kan je het bij de jumbo kopen. Ga morgen eens zoeken daar.

    scham045 says:

    Ook ik heb de vraag waar de hot sauce Habanero te koop is. Wordt het antwoord aan Marianne Wiggers ook zichtbaar voor anderen? Hopelijk wel.
    Bij voorbaat dank, scham045

    marijke w says:

    Goedemorgen Manuela, gisteren het recept van jou klaar gemaakt. Het is echt super lekker. Ik vind suddervlees klaarmaken altijd erg leuk omdat je er zoveel mee kan doen. Ik laat suddervlees in de oven gaar worden, dan wordt het regelmatig verwarmd en hoef je er verder niets aan te doen. Ik zet de oven op 140 graderen houd dezelfde tijd voor het sudderen aan. Ik sta open voor meer recepten van jou.
    Vriendelijke groet Marijke

Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.