Duur 12:47
Gepubliceerd op 8 november 2017

Sticky witlof met tonijnsteak

Witlof wordt in het donker geteeld. Zou het in het licht groeien, dan wordt de krop groen. De bladgroente heeft zich in de jaren ontwikkeld in smaak. Want vroeger smaakte witlof bitter en hielden vooral kinderen er niet van. Nog altijd heeft het een iet wat bittere smaak, maar lang niet meer zo erg als toen. Witlof is zowel rauw als gekookt lekker. Mounir wokt de witlof met suiker, oestersaus en soja saus. Daardoor wordt hij ‘sticky’.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 250 gram romaatjes/ cherry trostomaatjes
  • olijfolie
  • peper, zout
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 duimgrootte gember
  • 3 witlofstronkjes
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel oestersaus
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2 tonijnsteaks

Extra nodig:

  • Bakplaat, bakpapier en een grillpan

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Leg de tros tomaatjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Bak in circa 20 minuten in de oven.

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Pel en rasp de knoflook. Schil en rasp gember. Verwarm een scheutje olie in de wok en bak de knoflook en gember circa 1 minuut. Halveer de witlof, verwijder de harde kern en snijd de witlof in repen. Wok de witlof op hoog vuur circa 3 minuten. Voeg de suiker en oestersaus en sojasaus toe en bak kort mee. Breng op smaak met peper.

Verhit de grillpan. Bestrijk de tonijnsteaks met olie en bestrooi met peper en zout. Grill de tonijn in circa 4 minuten om en om tot er een grillstreepje ontstaat. Verdeel de rijst, witlof en tomaatjes over borden en leg er een tonijnsteak bij.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer