Stevige Duitse eintopf
Eintopf wordt in een pan klaar gemaakt. Alle smaken komen in een pan samen. Het is over het algemeen stevige kost met als basis bestanddeel bonen. Sandra verwerkt in haar stevige Duitse eintopf witte bonen. Om er een extra Duits tintje aan te geven serveert zij er kaiserbroodjes bij.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- olijfolie
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 100 gram gerookt spek
- 1 winterpeen
- 0,5 groene kool
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 blik witte bonen (à 400 gram)
- 1 blik tomatenblokjes (à 400 gram)
- peper, zout
- 0,25 bosje peterselie
- 2 kaiserbroodjes
Bereidingswijze:
Verwarm een scheutje olie in de pan. Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook. Snijd het spek in blokjes. Bak de ui, knoflook en spek circa 4 minuten.
Snijd de winterpeen in kleine blokjes, voeg toe en bak circa 3 minuten. Snijd de kool in reepjes, voeg toe en bak 5 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 1 minuut mee.
Spoel de bonen goed uit en voeg samen met de tomatenblokjes toe. Voeg een scheutje water toe. Breng op smaak met peper en zout en laat circa 15 minuten op zacht vuur pruttelen. Hak de peterselie en voeg toe.
Verdeel de eintopf over borden en serveer met een kaiserbroodje.
Eet smakelijk!
Geef een reactie
U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Lekker gerecht. Als tip zoals het mij is vergaan:
1. Groene kool wordt in de winkel niet altijd als groene kool verkocht maar als savooie kool. Pas bij de groenteman kwam ik hier achter .Misschien bij meerdere algemeen bekende namen ook deze vermelden.
2. Bij de presentatie was groene kool al van de bedekkende bladeren verwijderd. Hierdoor lijkt de groene kool meer op witte kool dan op savooie kool. Toon de groente voor het schoonmaken zoals je deze in de winkel koopt.
3. Het recept is voor 2 personen. Voor ons echter kunnen we er ruim 2 keer van eten, dus voor 4 personen.
Veel succes. We kijken er graag naar.
Groeten,
Hans