Spitskoolcurry met cashewnoten
Koriander is populair. Het vervelende is alleen dat het niet voor iedereen dezelfde smaaksensatie geeft. Dat ligt met korianderpoeder, ketoembar, anders. De smaak van de poedervorm is minder overheersend en kan in een gerecht een echte smaakmaker zijn. Sandra voegt korianderpoeder toe aan haar spitskoolcurry met cashewnoten.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 150 gram zilvervliesrijst
- zonnebloemolie
- 0,5 spitskool
- 1 teentje knoflook
- 1 duimgrootte gember
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1 theelepel korianderpoeder
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 blik kokosmelk (a 400 milliliter)
- peper, zout
- 0,25 bosje koriander
- 60 gram cashewnoten
Bereidingswijze:
Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Verwarm een scheutje olie in een wok. Pel en hak de knoflook en roerbak circa 1 minuut. Voeg de komijn-, kerrie-, koriander- en kaneelpoeder toe en bak circa 1 minuut mee. Schil en rasp de gember en voeg toe. Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 1 minuut mee. Voeg de kokosmelk toe en laat het geheel in circa 2 minuten indikken.
Snijd de spitskool in dunne repen, voeg toe en laat in circa 10 minuten garen. Breng op smaak met peper en zout. Hak de koriander. Rooster de cashewnoten circa 3 minuten in een droge koekenpan.
Verdeel de rijst over borden en verdeel daar de curry over. Bestrooi met de cashewnoten en koriander.
Eet smakelijk!