Naar cookieinstellingen
Spitskool met rijst

Spitskool in rode saus met in de oven gegaarde rijst

Spitskool is veelzijdig. U kunt hem koken, wokken, bakken of zoals Sandra in dit gerecht doet, stomen. De rijst wordt gegaard in de oven en die laat zich goed smaken met de gestoomde spitskool in rode saus.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 700 milliliter water (400 milliliter water voor de rijst en 300 milliliter water voor de spitskool)
  • 2 uien
  • 1 kleine winterpeen
  • 150 gram basmatirijst
  • 20 gram roomboter
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • 1 kleine spitskool
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • peper, zout

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 210 graden. Breng het water in een waterkoker aan de kook.

Pel één ui en rasp op de grove blokrasp. Boen en rasp de winterpeen. Meng de geraspte groente in een ovenschaal en voeg de rijst toe. Snijd de boter in blokjes en verdeel over de rijst. Schenk 400 milliliter water over de rijst en verkruimel de helft van het bouillonblokje erover. Dek de ovenschotel af met aluminiumfolie en bak de rijst in circa 25 minuten gaar.

Pel en snipper de 2e ui. Pel en hak de knoflook Verwarm een scheutje olie in een grote koekenpan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Halveer de spitskool en snijd de kern eruit. Snijd vervolgens de spitskool in dunne reepjes. Voeg toe aan de ui en bak circa 5 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 1 minuut. Schenk 300 milliliter water over de spitskool en verkruimel de rest van het bouillonblokje boven de pan. Voeg de Italiaanse kruiden toe. Zet een deksel op de pan en stoof de spitskool circa 8 minuten. Haal de rijst uit de oven en roer goed door. Breng beide eventueel op smaak met peper en een beetje zout.

Verdeel de rijst en de spitskool in saus over de borden.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reactie

    melek says:

    Hallo Sandra
    Zag pas geleden dit recept dat je aan het maken was dacht ga het ook eens proberen heb het iets anders gedaan ik heb gehakt met wat tacokruiden erin gedaan en met gele rijst die had ik nog en Provençaalse kruiden die ik nog had en heb er aardappelkoekjes bij gemaakt en het was lekker zeker aan te bevelen echt je eet je vingers erbij op dank je sandra😀👍

Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.