Spinazierisotto met gebakken champignons
Risotto maken kost tijd en een en geduld. Maar hoe meer de risotto zich verzadigd met de bouillon, hoe lekkerder het wordt. Gebruik een pan met dikke bodem en zet het vuur niet te hoog. Dan kan het langzaam garen en op smaak komen. Mounir maakt spinazierisotto met gebakken champignons.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 750 milliter water
- 1 groentebouillonblokje
- 300 gram spinazie
- olijfolie
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 150 gram risottorijst
- 1 citroen
- 250 gram kastanjechampignons
- peper, zout
- 30 gram Parmezaanse kaas
- klontje boter
- 20 gram rucola
Bereidingswijze:
Breng het water met het bouillonblokje aan de kook. Voeg de spinazie toe en laat in circa 3 minuten slinken. Pureer de spinazie met de staafmixer tot er een groene bouillon ontstaat.
Verwarm een scheutje olie in een brede pan met dikke bodem. Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg de risottorijst toe en bak al roerende tot de korrels glanzen. Rasp de citroen naar smaak boven de pan. Voeg de spinaziebouillon scheut voor scheut toe aan de rijst en laat al roerende de bouillon opnemen. Voeg pas de volgende scheut toe als alle bouillon is opgenomen. Herhaal tot de bouillon op is en de rijst smeuïg en beetgaar is. Mocht de bouillon al op zijn, maar de rijst nog niet gaar, voeg dan scheutjes warm water toe. Pers de citroen naar smaak boven de pan uit, maar vang de eventuele pitjes op.
Verwarm een scheutje olie in een koekenpan. Borstel de champignons en snijd in dunne plakken. Bak de champignons circa 5 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Rasp de kaas. Voeg de helft van de kaas en een klontje boter toe aan de risotto. Roer voorzichtig.
Verdeel de rucola over de borden en verdeel hier de risotto over. Schep de gebakken champignons over de risotto en bestrooi met de rest van de kaas.
Eet smakelijk!
Geef een reactie
U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Ik mis in de ingredientenlijst de raapstelen?
Beste Jojootje, hartelijk dank voor uw reactie. Het recept is inmiddels aangepast. In plaats van raapstelen is er rucola gebruikt.
Hallo Mounir,
Ik heb dit gisteren gemaakt, was nog een hele tour.
Want de staafmixer was kapot, dus heb ik de spinazie gewoon door de risotto heen gedaan.
Dat was verrassend lekker, dus zelfs als er iets ontbreek in de keuken, kan je dit maken.
Gewoon iets verzinnen waardoor het wel kan.
Ik vind u recepten altijd heel erg fijn om te maken, en het is altijd heerlijk.
Dank u wel.
Groetjes Snipsnap