spinaziehavermout met zalm en groenten

Spinaziehavermout met gerookte zalm en doperwten

Misschien niet direct een combinatie waar u zelf aan zou denken spinaziehavermout, maar die gaan heel goed samen. Havermout is van zichzelf vrij neutraal van smaak en kan dus zowel zoet als hartig gegeten worden. Heerlijk in combinatie met de zalm en de groenten.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • olijfolie
  • 200 gram spinazie
  • 200 gram sperziebonen
  • 200 gram doperwten (diepvries)
  • 2 eieren
  • 400 milliliter water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 100 gram havermout
  • 1 citroen
  • snufje chilivlokken
  • 100 gram gerookte zalm

Bereidingswijze:

Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en bak de spinazie circa 5 minuten. Breng op smaak met zout. Hak de spinazie grof en laat iets uitlekken.

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Snijd de sperziebonen in stukjes en kook circa 4 minuten. Voeg de doperwten toe en kook nog 3 minuten. Giet de groente af, druppel er een beetje olie over en voeg een snufje chilivlokken toe.

Breng een pan water aan de kook en kook de eieren circa 4 minuten. Giet de eieren af en laat ze schrikken in koud water. Pel de eieren.

Breng het water in een pannetje aan de kook en verkruimel er de helft van het bouillonblokje boven. Voeg de havermout toe en gaar al roerende volgens de bereidingswijze op de verpakking. Voeg de spinazie toe en roer erdoor. Voeg de chilivlokken toe en breng op smaak met peper.

Verdeel de spinaziehavermout over diepe borden en rasp naar smaak wat citroen. Verdeel hier de gekookte groente over. Verdeel er de gerookte zalm over. Halveer de eieren en leg erbij. Besprenkel met wat citroensap en een scheutje olie.

Eet smakelijk!

Geef een reactie