Speklapjes van Janny
Janny van der Heijden bereidt in haar nieuwe kookvideo van deze week heerlijke Indonesische speklapjes met paksoi.
Ingrediënten (2 personen):
- 2 dikke speklappen
- 400 gram paksoi
- boter om te bakken
- schepje basterdsuiker
- enkele druppels citroensap
- stukje gemberwortel
- 2 eetlepels sojasaus
- 1/2 tot 1 theelepel sambal
- 2 theelepels seroendeng
Bereiding:
Schil het stukje gemberwortel en rasp het.
Bak de speklappen in een koekenpan in weinig boter aan beide zijden aan.
Voeg de geraspte gemberwortel toe, fruit enkele seconden mee en blus de pan af met een flinke scheut water en de sojasaus.
Voeg citroensap en sambal toe en laat het vlees gaarstoven in ongeveer 20-25 minuten.
Keer het vlees regelmatig zodat de sojasaus intrekt. De saus mag inkoken en indikken maar niet tot een stroop worden, want dan wordt hij te zout en intens van smaak. Voeg eventueel tussendoor een klein scheutje water toe.
Roerbak de paksoi in een andere pan en serveer het geheel met een lepeltje seroendeng.
Eetsmakelijk!