Speklapjes in ketjapsaus van Janny van der Heijden
Publicatiedatum: 5 februari 2018
Janny maakt voor de maandag een eenvoudig gerecht voor een leuke prijs. Deze speklapjes in ketjapsaus zijn makkelijk te maken en smaken heerlijk!
Ingrediënten:
- 4 speklapjes
- gemberpoeder
- 1 teen knoflook
- 4 eetlepels ketjap manis
- scheutje witte balsamicoazijn
- 500 gram sperzieboontjes
- zout
- 1 klein uitje
- zonnebloemolie
- 1 eetlepel sambal
- eventueel geraspte kokos
- ½ komkommer
- enkele eetlepels atjar (pot)
Bereidingswijze:
Wrijf het vlees in met gemberpoeder. Halveer de speklappen of snijd ze in drieën. Leg ze in een kom en schenk er de ketjap over uit. Laat half uurtje marineren. Neem het vlees uit de marinade en bak het in een koekenpan om en om aan. Schenk de rest van de marinade en een scheut water en azijn hierbij en pers de teen knoflook boven de pan uit. Laat het vlees in 15-20 minuten lekker gaar sudderen.
Maak de sperzieboontjes schoon en kook ze beetgaar. Snipper het uitje en fruit het in wat olie zacht. Giet de boontjes af en voeg aan de pan toe bij de uisnippers, roer er sambal naar smaak door en bestrooi eventueel met wat geraspte kokos.
Meng komkommer in stukjes en atjar met wat vocht uit de pot.
Serveer met rijst bij het vlees. Ook lekker meteen extra lepeltje seroendeng (kokos met pinda’s).
(Bron: Janny van der Heijden)
Geef een reactie
U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
weer een recept voor meerdere personen. Wanneer nu eens een recept voor 1 persoon maar ook de ingrediënten die je nodig hebt ook voor 1 persoon en dat je die kan kopen in de supermarkten en dat ontbreekt er vaak aan.
Besteed daar eens aandacht aan. Heb het al vaker gevraagd. Ook de reclame is vaak voor meerdere personen in een gezin.
Beste Janny!
Bedankt voor al je recepten,ze zijn altijd goed