Speculaasbrokken van Jacobs Banket
Publicatiedatum: 3 december 2015
Ingrediënten:
- 100 gram roomboter
- 125 gram bruine basterd
- snufje zout
- 15 gram citroenrasp
- 15 gram speculaaskruiden
- 2 eetlepels karnemelk
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- amandelen
Bereiding:
Meng de boter, suiker, het zout, citroensap, speculaaskruiden en karnemelk tot een homogene massa. Voeg wanneer dit goed gemengd is het zelfrijzendbakmeel toe. Kneed tot een deeg. Verpak het deeg in plastic en laat afkoelen in de koelkast.
Verwarm de over voor op 150 graden.
Kneed het deeg soepel en rol het uit tot een plak met de dikte van 1 centimeter. Snijd hier brokken deeg van en leg de brokken op een ingevette bakplaat. Bestrijk de stukken met een eidooier en druk de amandelen erop. Bak de brokken in 45 minuten bruin.
(Bron: René Jacobc van Jacobs Banket)