Spaghetti met een mix van wilde paddenstoelen van Edwin

Edwin Florès is zelfverklaard paddenstoelenhunter, geeft wildplukworkshops en is auteur van het Paddenstoelenboek. In Tijd voor MAX bereidt hij een smakelijke pasta met paddenstoelen.

Ingrediënten (4 personen):

  • 350 gram spaghetti
  • 25 gram boter of olijfolie
  • 50 gram buikspek in blokjes ( optioneel )
  • 4 gesnipperde sjalotten
  • 600 gram gemengde wilde paddenstoelen in grove stukken gesneden
  • 3 deciliter room
  • Parmezaanse kaas naar smaak
  • peper en zout naar smaak
  • peterselie

Bereiding:

Bak het buikspek met olie of boter knapperig en haal het uit de pan.

Zet een ruime pan met water op voor de spaghetti en voeg er een scheut olijfolie en een beetje zout toe.

Kook de spaghetti al dente.

Voeg boter in de pan toe en bak sjalotjes goudbruin.

Voeg alle paddenstoelen toe en smoor de paddenstoelen gaar in vier minuten.

Voeg de room toe en laat de saus inkoken naar gewenste dikte.

Voeg peper en zout naar smaak toe. Voeg de buikspek als laatste toe.

Voeg de spaghetti bij de paddenstoelenroomsaus en doe er 2 eetlepels Parmezaanse kaas door heen.

Eet smakelijk!

Geef een reactie