Naar cookieinstellingen

Soul chicken van Valerie Lucillie

Ingrediënten:

Voor de soul chicken:

  • 1 kilo kip  (drumstick, kippenbout, kip karbonade) naar keuze
  • 1 citroen  of citroensap
  • 3 eetlepels azijn
  • 150 milliliter pittige  soja saus
  • 150 milliliter zoete soja saus
  • 3 eetlepels ketchup
  • 1 zak red seasoning mix
  • 1 kleine ui
  • 2 grote tenen knoflook
  • eetlepel geraspte laos
  • eetlepel geraspte gember
  • theelepel  paprikapoeder
  • halve theelepel zwarte peper
  • theelepel  zout

Voor de zure komkommer:

  • komkommer
  • rode ui
  • beker azijn
  • eetlepel kruidnagels
  • 1 peper Madamsjanet
  • Chinese suiker

Voor de gestoofde rijst met kidney bonen:

  • 2 tenen knoflook
  • grote ui
  • prei
  • lente ui
  • 3 bouillonblokjes
  • peper
  • olijf olie 3 eetlepels
  • 1 blikje kidney bonen van 750 gram
  • 1 kilo snelkookrijst

Bereiding:

De soul chicken:
Doe de kip in een vergiet en pers een hele citroen uit. Meng het sap door de kip en spoel  het uit met water. Laat het vocht goed aflekken.

Doe de kip in grote kom en voeg 3 eetlepels azijn en een  theelepel zout toe.

Rasp de ui en de knoflook. Meng de ui knoflook, zwarte peper, paprikapoeder, laos, gember en de red seasoning mix door de kip.

Voeg de pittige soja saus, zoete soja saus en de ketchup  toe en meng alles goed. Laat de marinade minimaal 6 uur intrekken.

Verwarm de over voor op 200 graden.

Leg de kip in een braadslede. Probeer zoveel mogelijk marinade over de kip te doen. Vet vervolgens de kip nog wat in met (bak)boter.
Zet de temperatuur van de oven terug op 180 graden en plaats de kip in het midden van de over.

Contoleer de kip na een uur op gaarheid. Keer de kip en giet wat jus uit de braadsleden over de bouten en de rest van de kip. Laat nog 15 tot 20 minuten garen.

De zure komkommer:
Snijd de komkommer in lange repen en de rode uit in lange dunne repen.

Doe alles in een kom en voeg een eetlepel zout, een theelepel Chinese suiker en de beker azijn toe. Meng goed en proef. Het moet al een zoetzure smaak hebben. Heef het dit nog niet, voeg dan nog wat azijn, zout en suiker naar smaak toe. Voeg vervolgens een kopje water, wat kruidnagels en 2 gesneden Madame Jeanette toe. Laat minimaal 2 uur intrekken.

De gestoofde rijst met kidney bonen:
Snijd de uien, prei en lente ui fijn. Rasp de ui en knoflook en snijd de peper. Was de rijst.

Verhit olie in een stoofpan. Bak de uien en peper en voeg de bouillonblokjes toe. Roer goed om voeg de prei toe.

Voeg de rijst  toe met 2 koppen water toe en roer de ingrediënten doorheen. Voeg wat extra water toe tot aan de 2e ring van uw wijsvinger. Doe de deksel erop op een lage stand laten koken. Als het vocht is gezakt even roeren.

Kidney bonen in en zeef laten uitlekken. De bonen aan de rijst toevoegen. Leg een vochtige  theedoeken over de pan. Doe de deksel erop en verder laten stomen. Eventueel op smaak brengen met wat zout.

(Bron: Valerie Lucillie)

Geef een reactie

Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.