Naar cookieinstellingen
soesjes

Soesjes met craquelin van Geraldine

Geraldine moet helaas als 5e bakker de tent van Heel Holland Bakt verlaten. In Tijd voor MAX mag ze nog een keer terugkomen en bakt ze nog wat lekkers. Soesjes met craquelin in een mooie paarse kleur! Geraldine gebruikt in dit recept ube, dat is een paarse zoete aardappel. Die is in Nederland niet goed verkrijgbaar. Daarom wordt in het recept een extract ervan gebruikt. 

Ingrediënten voor 34 soesjes

Soezendeeg

  • 38 gram water
  • 35 gram volle melk
  • 38 gram ongezouten roomboter
  • 2 gram kristalsuiker
  • 1 gram zout
  • 50 gram broodmeel
  • 80 gram eieren

Craquelin

  • 50 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 50 gram rietsuiker
  • 50 gram patentbloem
  • 15 druppels paarse kleurstof

Ube kokoscrème

  • 210 gram kokosmelk
  • 2 eigelen
  • 50 gram kristalsuiker
  • 14 gram maïzena
  • 1 gram zout
  • 1 theelepel ube-extract
  • 250 gram kokoscrème (minimaal 1 dag van tevoren in de koelkast)

Bereiding craquelin

Klop de boter en suiker samen. Voeg de bloem toe en klop door tot het deeg kruimelig wordt. Voeg de kleurstof toe. Kneed de craquelin en rol het tussen twee stukken bakpapier tot het heel dun is. Zet het in de koelkast.

Soesjes

Verwarm de oven voor op 190 graden boven-/onderwarmte. Meng de melk, boter, suiker, het water en zout in een steelpan. Breng aan de kook op middelhoog vuur. Voeg bloem toe en roer 1 tot 2 minuten stevig met een spatel tot het deeg samenkomt. Laat al roerend 1 tot 2 minuten koken tot zich een film begint te vormen op de bodem van de pan. Blijf doorgaan totdat de film de bodem van de pot volledig bedekt.

Haal de pan van het vuur en doe het deeg in een kom voor de keukenmachine met peddel. Peddel het deeg 1 minuut om af te koelen. Mix op een lage stand en voeg langzaam de eieren toe tot de gewenste dikte.

Haal de de craquelin tussendoor uit de koelkast en steek rondjes uit. Zet het terug in de koelkast. Spatel het soesjesdeeg over in een spuitzak met een grote ronde spuitmond en spuit 34 kleine balletjes op de bakmat.

Haal de craquelin uit de koelkast en plaats ze voorzichtig recht op de soesjes. Bak de soesjes af op 190 graden boven-/onderwarmte voor 20 minuten.

Ube kokoscrème

Kook de kokosmelk in een steelpan op middelhoog vuur tot het suddert. Klop in de tussentijd het eigeel en de suiker tot een luchtig mengsel. Voeg de maïzena en het zout toe en meng verder door. Meng er tot slot het ube-extract doorheen. Voeg 1 lepel kokosmelk toe en mix goed. Herhaal deze stappen voor een 2e crème.

Doe het gehele 1e mengsel in de pan en breng aan de kook tot de gewenste dikte is bereikt. Laat de pan al kloppend afkoelen in een kom met ijswater. Dek af met plasticfolie en zet in de koelkast.

Klop de koude kokosroom ongeveer 2 minuten op. Voeg het afgekoelde 1e mengsel toe bij het 2e mengsel en mix tot een geheel. Vul de soesjes met de ube-kokoscrème.

(Bron: Geraldine Salud. Foto, ter illustratie: Shutterstock)

Geef een reactie

Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.