Snijbietrolletjes met ricotta

Ingrediënten:

  • bos snijbiet (liefst met grote bladeren)
  • 80 gram fijne bulgur
  • 100 gram ricotta
  • versgemalen zwarte peper
  • 1 theelepel rode pepervlokken
  • ½ bosje platte peterselie
  • zout

Bereiding:

Snijd de stelen van de snijbiet en blancheer de bladeren enkele minuten in kokend water met wat zout. Giet ze af, maar bewaar 2 koppen van het kookvocht.

Leg de bladeren in een vergiet en spoel ze af in koud water. Giet 100 milliliter van het kookvocht over de bulgur en laat hem wellen.

Hak de peterselie fijn. Roer er de ricotta, wat versgemalen zwarte peper, de rode pepervlokken en wat zout daar.

Leg een snijbietblad met de nerf naar onderen en de punt van het blad naar u toe. Leg een klein hoopje van het bulgurmengsel op een snijbietblad, vouw de zijkanten gedeeltelijk over de vulling heen en rol het blad op naar de steelaanzet toe.

Smelt een klontje boter in een pan en leg er de rolletjes in met de naad naar beneden. Giet er een koop kookvocht overheen. Kook zachtes totdat alles gaar is.

(Bron: Marianne Meijerink)

Geef een reactie