Duur 12:58
Gepubliceerd op 25 september 2017

Snelle zelfgemaakte panpizza

Bijna iedereen lust wel pizza. Want het leuke aan pizza is dat u ze kunt bekleden met wat u ook maar lekker vindt. Voor de panpizza is het wel goed om gebruik te maken van ‘droge’ ingrediënten. Anders wordt de pizza te vochtig en dat is minder smakelijk. Mounir maakt een vegetarische snelle zelfgemaakte panpizza!

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 180 gram tarwebloem
  • 1 theelepel zout
  • 15 milliliter olijfolie
  • 110 milliliter warm water
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theelepel tomatenpuree
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 100 milliliter water
  • 250 gram champignons
  • 1 courgette
  • 1 mozzarellabol
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 40 gram rucola

 Extra nodig:

Staafmixer, grillpan, kaasschaaf

Bereidingswijze:

Meng in een kom de bloem met het zout. Maak een kuiltje in het midden en schenk hierin de olie en het water. Meng het geheel tot een deeg. Bestuif het werkblad met wat bloem en kneed het deeg circa 5 minuten. Laat het deeg circa 20 minuten op een warme plaats afgedekt met folie rusten.

Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg de tomatenpuree en de oregano toe en bak circa 1 minuut mee. Voeg het water toe en laat circa 15 minuten pruttelen op zacht vuur. Breng op smaak met zout.

Borstel de champignons schoon en snijd in plakken. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en bak de champignons in circa 5 minuten. Breng op smaak met zout.

Schaaf met een kaasschaaf dunnen plakken van de courgette. Verhit een grillpan. Bestrijk de courgetteplakjes met olie en grill in circa 5 minuten om en om goudbruin.

Verdeel het deeg in 2 gelijke delen en rol ze uit tot een dunne, ronde plak.

Verwarm wat olie in 2 even grote koekenpannen en bak het panbrood circa 5 minuten. Keer het panbrood vervolgens om en bestrijk met de saus. Leg hier de champignons en courgette op. Scheur de mozzarella en verdeel over de pizza. Bestrooi met de Parmezaanse kaas. Laat de pizza’s als de kaas is gesmolten op borden glijden. Leg er de rucola op en besprenkel met wat olijfolie.

TIP: gebruik bij voorkeur alleen de courgetteplakken van de buitenste delen van de courgette. Bewaar het midden van de courgette voor bijvoorbeeld een soep.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reactie

    Nuijs says:

    Knap als dit je in 30 minuten lukt!

    ’t Is ook echt een “snel” recept volgens Mounir. Even snel als je op de bank ligt en denkt “ik heb zin in pizza…”.

    Ik schat dat een gemiddeld iemand minimaal 50 minuten nodig heeft om dit gerecht te maken.
    Past erg goed bij de doelstelling dus.

Bekijk ook

Meer