Snelle visstoof
Passata wordt gemaakt van rauwe gepureerde tomaten. Bij de meeste passata’s zijn de tomaten eerst verhit en ontdaan van de zaadjes en het vel. De substantie is zo dun dat het overeenkomt met tomatensap. Het is de ideale basis voor soepen en sauzen. Mounir verwerkt de passata in een visstoof.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- olijfolie
- 1 gele courgette
- 1 paprika
- 200 milliliter passata
- 2 theelepel Provençaalse kruiden
- 200 gram kabeljauwfilet
- 0,25 bosje peterselie
- peper, zout
- boerenbrood
Bereidingswijze:
Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook. Verwarm een scheutje olie in de pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de courgette in blokjes. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes. Voeg de groente toe en bak circa 3 minuten mee. Voeg de passasta en kruiden toe en breng aan de kook.
Snijd de kabeljauw in stukjes en leg in de saus. Laat op laag vuur circa 6 minuten garen met de deksel op de pan. Hak de peterselie en voeg toe. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de stoof over borden en serveer met brood.
Eet smakelijk!