Snelle vissoep
Deze soep is makkelijk te maken en staat zo op tafel. Ideaal als u niet veel zin hebt om uitgebreid te koken en ook niet al te veel wilt eten. Hoewel de soep goed vult door de kabeljauw en garnalen. Mounir serveert bij de vissoep met ciabatta.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- olijfolie
- 1 ui
- 1 rode peper
- 1 prei
- 1 winterpeen
- 3 stengels bleekselderij
- 1 blik tomatenblokjes (a 400 gram)
- 400 milliliter water
- 1 visbouillonblokje
- 100 gram kabeljauw
- 100 gram garnalen
- peper, zout
- 0,25 bosje peterselie
- ciabatta
Bereidingswijze:
Verwarm een scheutje olie in een soeppan.
Pel en snipper de ui en fruit circa 2 minuten. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in dunne reepjes. Voeg toe en bak circa 1 minuut mee. Halveer de prei in de lengte, was onder de kraan en snij in dunne reepjes. Schil de winterpeen en bleekselderij en snijd in kleine blokjes. Voeg de prei, winterpeen en bleekselderij toe en bak circa 3 minuten. Voeg de tomatenblokjes en water toe en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Kook circa 10 minuten op laag vuur met de deksel op de pan.
Snijd de kabeljauw in blokjes en voeg met de garnalen toe. Laat circa 5 minuten koken. Hak de peterselie en voeg toe.
Verdeel de soep over borden en serveer met het brood.
Eet smakelijk!