Snelle Carbonara van Janny
Een snelle pasta Carbonara staat in een mum van tijd op tafel. U heeft maar een paar ingrediënten, 2 goede pannen en een klein beetje geduld nodig om dit smakelijke gerecht te bereiden. In bovenstaande video laat Janny van der Heijden u zien hoe u een snelle Carbonara maakt.
Ingrediënten (2 personen):
- 200 gram spaghetti
- 125 gram spekblokjes
- 1 eidooier
- 100 ml slagroom
- 50 gram geraspte oude kaas
- 1 volle eetlepel gehakte peterselie
- zout
- versgemalen peper
Bereiding:
Breng voor de pasta water met een snufje zout aan de kook.
Bak de spekblokjes op laag vuur uit.
Kook de pasta beetgaar.
Roer de eidooier los met de slagroom.
Giet de pasta af maar schud de pasta niet uit, de pasta mag een beetje nat blijven.
Laat de pasta terug in de pan glijden en meng direct met, de room met eidooier, de spekblokjes de geraspte kaas en peterselie.
Serveer de pasta op een mooi diep bord en bestrooi het gerecht met versgemalen peper.
Eet smakelijk!