Snelle bami
De naam bami komt uit de Chinese taal. In het Min Nan Chinees betekent ‘ba’ vlees en ‘mie’ noedels. Letterlijk vertaald betekend het tarwenoedels geschikt voor vleesgerechten. In Nederland kennen we vooral de bami goreng. Noedels met vlees, vis of groenten en ei en gebakken noedels. Mounir maakt dit keer een snelle bami. Snel, makkelijk en lekker!
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 125 gram mienestjes
- 1 ui
- een duimgroot stuk gember
- zonnebloemolie
- 0,5 spitskool
- 1 prei
- 1 rode paprika
- 1 theelepel sambal oelek
- 2 eetlepels ketjap manis
- 2 eieren
- 50 gram pinda’s
Bereidingswijze:
Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de mie volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af.
Pel en snipper de ui. Schil en rasp de gember. Verwarm een scheutje olie in de wok en bak de ui en gember circa 1 minuut. Halveer de spitskool, verwijder de kern en snijd de spitskool in dunne reepjes. Halveer de prei in de lengte, was onder de kraan en snijd in dunne reepjes. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika blokjes. Voeg de gesneden groente toe en roerbak circa 5 minuten. Voeg de mie, sambal en ketjap toe en roerbak alles circa 2 minuten.
Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en bak een spiegelei per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Hak de pinda’s grof.
Verdeel de bami over borden. Leg er een spiegelei op en bestrooi met de pinda’s.
Eet smakelijk!