Naar cookieinstellingen
knoflook

Snel en makkelijk knoflook pellen

Knoflook wordt in veel gerechten als smaakmaker gebruikt. Grote kans dat u dus regelmatig teentjes moet pellen als u aan het koken bent. Maar wat is eigenlijk de handigste manier daarvoor? We zetten verschillende manieren op een rij. 

Knoflook pletten

Plaats de teentjes op een snijplank en leg er 1 voor 1 de platte kant van een mes op, waar u met uw hand of vuist op slaat. Doe dit wel op een stabiele ondergrond en laat de scherpe kant van het mes van u af wijzen. Door de teentjes op deze manier te pletten komt het ongewillige schilletje goed los en pakt u de teentjes er zo uit. U kunt ook verschillende teentjes bij elkaar in een kom doen en ze met de bodem van een andere kom erbovenop pletten. Plet niet te hard. Het is de bedoeling dat de velletjes loslaten, maar het teentje niet compleet uit elkaar valt.

knoflook

Knoflook schudden

Doe de hoeveelheid teentjes die u nodig heeft in een glazen pot met deksel en schud ze met kracht heen en weer. De velletjes laten vervolgens makkelijk los. In plaats van een pot kunt u ook 2 kleine kommen van dezelfde grootte gebruiken. Die u met de randen op elkaar plaatst en schudden maar. Heeft u heel veel teentjes nodig, dan kunt u ook eerst de gehele knoflookbol in de pot of kommen plaatsen. De teentjes komen dan makkelijk los. Verwijder de losse delen en schud de teentjes nogmaals om ook de velletjes los te maken.

knoflookgeur
Lees ook: Last van knoflookgeur? Zo verwijdert u het van uw adem en handen

Knoflook rollen

Er zijn speciale knoflookpellers te koop, waarbij u met een siliconen cilinder of oprolbaar vel de schilletjes van de teentjes langs elkaar en het materiaal wrijft, waardoor ze los komen.

Error: Ongeldige post ID.

Met een mes eruit wippen

Bij deze methode zijn de resultaten wisselend, maar lukt het wel, dan pelt u knoflook er razendsnel mee. Houd daarvoor een knoflookbol met de stengel naar beneden en wip de teentjes er 1 voor 1 uit met een mes. In de video ziet u hoe het moet.

Accepteer de cookies om dit element te weergeven.

Nadat u de teentjes van de schilletjes heeft bevrijd kunt u ze verder verwerken. Bijvoorbeeld door ze te snijden of met een knoflookpers te persen. In een eerder artikel vertellen we waarom u soms overigens beter geen knoflookpers kunt gebruiken.

(Bron: 24Kitchen, AD, wikiHow, Kookfans, Foodies. Foto: Shutterstock)

Geef een reactie

Reactie

    Amar says:

    Leg de teentjes even in kokend water en het velletje zit los.

Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.