Sloppy Joe met linzen en geroosterde wortel
Publicatiedatum: 15 september 2021
Sloppy Joe heeft iets weg van een hamburger (het wordt gegeten met een broodje), maar dan van ‘los vlees’, een soort stevige saus. In deze Sloppy Joe verwerkt Sandra linzen en geroosterde wortel.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 3 grote winterpenen
- olijfolie
- peper, zout
- 1 ui
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- 0,5 theelepel chilipoeder
- 1 blik linzen (à 300 gram)
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 eetlepel ketchup
- 1 theelepel mosterd
- 1 eetlepel worchestershiresaus
- scheutje water
- 4 zachte bollen
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Schil de winterpenen en snijd de kontjes af. Halveer de penen in de lengte en snijd ze in dikke frietvormen. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olie en bestrooi met peper en zout. Rooster circa 25 minuten.
Pel en snipper de ui. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en fruit de ui circa 2 minuten. Voeg de paprika- en chilipoeder toe en bak circa 1 minuut. Spoel de linzen af en voeg toe. Voeg de tomatenpuree, ketchup, mosterd, worchestershiresaus en een scheutje water toe en laat iets inkoken. Breng op smaak met peper en zout.
Snij de witte bollen open en verdeel hierover de linzensaus. Verdeel de sloppy joe over borden en serveer met de geroosterde wortel.
Eet smakelijk!