Sloppy Joe met knolselderij uit de oven

Sloppy Joe is ontstaan in Amerika. Het heeft iets weg van een hamburger, maar dan van ‘los vlees’.  Het is meer een stevige saus op een broodje. Mounir maakt Sloppy Joe met knolselderij uit de oven.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 1 kleine knolselderij
  • olijfolie
  • peper, zout
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 150 gram rundergehakt
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel ketchup
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetelepel worchestershiresaus
  • scheutje water
  • 4 zachte witte bollen

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Schil de knolselderij. Snij de knolselderij in plakken en vervolgens in repen. Verspreid de repen over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Bak de knolselderij in circa 25 minuten in de oven. Keer de repen tussendoor een keer om.

Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Verwarm een scheutje olie in de pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg de paprika- en chilipoeder toe en bak circa 1 minuut. Voeg het gehakt toe en bak circa 3 minuten. Voeg de tomatenpuree, ketchup, mosterd, worchestershiresaus en een scheutje water toe en laat iets inkoken. Breng op smaak met peper en zout.

Snij de witte bollen open en verdeel hierover de gehaktsaus. Verdeel de sloppy joe over borden en serveer met de knolselderij.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reactie

    Snipsnap says:

    Hallo Mounir,
    Dat zit er geweldig lekker uit zeg.
    Weer zo’n weekend topper, lekker en snel.
    Gaan we zeker eten komend weekend.
    Groeten Snipsnap