Naar cookieinstellingen
Kim maakt een slof met passievrucht en aardbei.

Slof met passievrucht en aardbei van Kim

Kim weet de finale te bereiken van Heel Holland Bakt! Als laatste kandidaat komt ze langs in Tijd voor MAX om over haar bakavontuur te praten. En natuurlijk komt ze niet met lege handen, ze maakt namelijk een slof met passievrucht en aardbei!

Wilt u meer lezen over Kims ervaring in de tent van Heel Holland Bakt? Dat kunt u hier lezen!

Ingrediënten

Amandelspijs

  • 75 gram amandelmeel
  • 75 gram suiker
  • Rasp van halve citroen
  • 1 ei

De bodem van de slof

  • 125 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 90 gram boter
  • 90 gram witte basterdsuiker
  • Rasp van 1 citroen
  • Mespunt zout
  • 1 eidooier

Passievruchtencurd

  • 100 gram passievruchten pulp
  • Sap van een halve citroen
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 80 gram boter
  • 2 eidooiers
  • 6 gram maïzena

Vanille ganache

  • 220 gram witte chocolade
  • 450 gram room
  • 1 vanillestokje
  • 1,5 blaadjes gelatine

Garnering

  • 250 gram verse aardbeien

Bereiding amandelspijs

Doe de amandelen in de hakmolentje en maal fijn. Meng met de suiker, citroenrasp en het ei. Doe in een spuitzak zonder spuitmondje.

De bodem van de slof

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng alle ingrediënten behalve het ei in een staande mixer met deeghaak of met de hand. Doe het ei erbij zodra het een kruimelig geheel is. Kneed nog even met de hand door zodra het een samenhangend geheel is.

Rol uit tot ongeveer 7 millimeter dikte. Vet een taartring van 22 centimeter in en steek een plak deeg uit. Leg met de taartring eromheen op een bakplaat met bakpapier. Spuit een laag spijs op de bodem en houd een rand van 1 centimeter vrij. Bak in ongeveer 22 minuten goudbruin en gaar.

Passievruchtencurd

Doe de passievruchtenpulp, citroensap, suiker en boter in een steelpan. Verwarm tot de boter is gesmolten en het één geheel is. Roer in een andere kom de eidooiers en maïzena los. Giet het passievruchtenmengsel bij de eidooiers en blijf roeren. Giet terug in de pan en breng aan de kook. Laat 1 tot 2 minuten doorkoken en schenk daarna in een platte schaal/afkoelplaat. Dek af met plasticfolie en laat afkoelen.

Vanille ganache

Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Smelt de witte chocolade au-bain-marie. Verwarm een derde van de room met het vanille stokje. Los de geweekte gelatine op in de warme room. Meng de warme room in delen door de gesmolten witte chocolade met een spatel. Voeg hierna de overige koude room toe. Giet door een fijne zeef. Laat een nacht opstijven.

Klop daarna op met een handmixer en doe in een spuitzak met St. Honoré spuitmondje. Dit is een spuitmondje met een soort v-vorm erin.

Opbouw van de slof met passievrucht en aardbei

Verdeel een laag passievruchtencurd over de afgekoelde sloffenbodem. Snijd de aardbeien in stukjes en verdeel over het midden. Spuit langs de rand een patroon van strepen met de vanille ganache.

Kijk voor meer recepten van Tijd voor MAX op onze receptenpagina

(Bron: Kim. Foto: © MAX/Elvin Boer)

Geef een reactie

Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.