Naar cookieinstellingen
Sliders met gelakte horsmakreel en limoenmayonaise van Bart van Olphen en Sepp van Dijk (Twisted Chef).

Sliders met gelakte horsmakreel en limoenmayonaise van Bart van Olphen en Sepp van Dijk (Twisted Chef)

In het nieuwste kookboek van Bart van Olphen werkt hij samen met de 18-jarige Sepp van Dijk. Hij is ook wel bekend als Twisted Chef op social media. Ondanks zijn jonge leeftijd, is hij al lang bezig met koken. Grote namen in de kookwereld zien de video’s van Sepp nu ook, zoals Gordon Ramsay. Maar Bart kent Sepp al jaren. Samen maken ze in Tijd voor MAX deze sliders met gelakte horsmakreel.

Ingrediënten, voor 4 personen

  • 4 sliders (kleine hamburgerbroodjes), gehalveerd
  • 2 blikjes horsmakreel van 125 gram, uitgelekt

Barbecuesaus

  • 90 gram bruine suiker
  • 90 gram ketchup
  • 30 milliliter appelcider
  • 30 milliliter water
  • 0,5 eetlepel worcestersaus
  • 2 theelepels mosterd
  • 0,5 eetlepel paprikapoeder
  • 0,5 eetlepel uienpoeder
  • 0,5 eetlepel knoflookpoeder
  • 0,5 eetlepel zout
  • 0,5 eetlepel gemalen peper
  • 1 theelepel hot sauce
  • 1 theelepel maïzena

Limoenmayonaise

  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel limoensap
  • zout

Topping

  • 1 appel, klokhuis verwijderd, in dunne plakken
  • 100 gram rodekool, fijngesneden
  • zout en peper

Bereiding sliders

Doe voor de barbecuesaus alle ingrediënten behalve de maïzena in een pan en breng het geheel zacht aan de kook. Zet het vuur laag en laat nog 1 tot 2 minuten pruttelen. Lak nu de stukken makreel met de helft van de saus. Maak de rest van de saus wat dikker door de maïzena te mengen met een kleine scheut koud water en dit papje door de saus te roeren.

Meng de mayonaise met het limoensap en breng op smaak met zout. Besmeer de onderste helft van het broodje met de limoenmayonaise en leg daarop de appel en rodekool, gevolgd door de stukken makreel. Druppel de rest van de barbecuesaus erover. Dek af met de bovenste helft van het broodje.

Kijk voor meer recepten van Tijd voor MAX op onze receptenpagina

(Bron: Bart van Olphen en Sepp van Dijk. Foto: David Loftus)

Geef een reactie

Reactie

    Margeaux says:

    Zoveel alternatieven tegenwoordig, stop eens met promoten van dode dieren op je bord!

Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.