Sliders met gelakte horsmakreel en limoenmayonaise van Bart van Olphen en Sepp van Dijk (Twisted Chef)
Publicatiedatum: 15 januari 2025
In het nieuwste kookboek van Bart van Olphen werkt hij samen met de 18-jarige Sepp van Dijk. Hij is ook wel bekend als Twisted Chef op social media. Ondanks zijn jonge leeftijd, is hij al lang bezig met koken. Grote namen in de kookwereld zien de video’s van Sepp nu ook, zoals Gordon Ramsay. Maar Bart kent Sepp al jaren. Samen maken ze in Tijd voor MAX deze sliders met gelakte horsmakreel.
Ingrediënten, voor 4 personen
- 4 sliders (kleine hamburgerbroodjes), gehalveerd
- 2 blikjes horsmakreel van 125 gram, uitgelekt
Barbecuesaus
- 90 gram bruine suiker
- 90 gram ketchup
- 30 milliliter appelcider
- 30 milliliter water
- 0,5 eetlepel worcestersaus
- 2 theelepels mosterd
- 0,5 eetlepel paprikapoeder
- 0,5 eetlepel uienpoeder
- 0,5 eetlepel knoflookpoeder
- 0,5 eetlepel zout
- 0,5 eetlepel gemalen peper
- 1 theelepel hot sauce
- 1 theelepel maïzena
Limoenmayonaise
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 theelepel limoensap
- zout
Topping
- 1 appel, klokhuis verwijderd, in dunne plakken
- 100 gram rodekool, fijngesneden
- zout en peper
Bereiding sliders
Doe voor de barbecuesaus alle ingrediënten behalve de maïzena in een pan en breng het geheel zacht aan de kook. Zet het vuur laag en laat nog 1 tot 2 minuten pruttelen. Lak nu de stukken makreel met de helft van de saus. Maak de rest van de saus wat dikker door de maïzena te mengen met een kleine scheut koud water en dit papje door de saus te roeren.
Meng de mayonaise met het limoensap en breng op smaak met zout. Besmeer de onderste helft van het broodje met de limoenmayonaise en leg daarop de appel en rodekool, gevolgd door de stukken makreel. Druppel de rest van de barbecuesaus erover. Dek af met de bovenste helft van het broodje.
Kijk voor meer recepten van Tijd voor MAX op onze receptenpagina.
(Bron: Bart van Olphen en Sepp van Dijk. Foto: David Loftus)