Naar cookieinstellingen
Duur 02:27
Gepubliceerd op 30 maart 2016

Slagroomtaart van Sarena

Bakken is populair, maar er zijn maar weinig mensen die zelf een echte slagroomtaart bakken. Terwijl het een van de populairste taarten voor verjaardagen en andere feestelijke gelegenheden is. Sarena Solari maakt op woensdag 30 maart 2016 in Tijd voor MAX een smakelijke slagroomtaart.

Ingrediënten:

biscuit

  • 5 eieren
  • 150 gram kristalsuiker
  • 100 gram bloem
  • 50 gram aardappelzetmeel
  • geraspte schil van een onbespoten citroen

vulling:

  • 650 milliliter slagroom
  • 65 gram kristalsuiker
  • 200 gram jam naar keuze (bv. abrikozen of aardbeien)

decoratie:

  • verse vruchten (bv frambozen, aardbeien, kiwi of ananas)
  • 50 gram geschaafde amandelen

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een ronde bakvormen van 24 cm in en bestuif hem licht met bloem.

Klop voor het biscuit de eieren en de kristalsuiker met een mixer tot een heel bleek en luchtig beslag, dit duurt minstens 10 minuten. Zeef de bloem en het aardappelzetmeel erboven en meng deze er voorzichtig door, door van onder naar boven te spatelen.

Doe het beslag in de bakvorm en bak de cake 35-40 minuten in de voorverwarmde oven. Open de oven niet voor die tijd, want dan zakt het biscuit in. Het biscuit is gaar wanneer het terugveert wanneer u er voorzichtig in duwt. Laat het biscuit 5 minuten afkoelen voordat u het uit de vorm haalt. Leg hem vervolgens op een rooster en laat ze helemaal afkoelen.

Verdeel de amandelen op een bakplaat en rooster ze 10-15 minuten in de oven op 150 °C tot ze goudbruin van kleur zijn. Klopt de slagroom, samen met de suiker, stijf. Snijdt het biscuit horizontaal twee keer door zodat u drie lagen krijgt. Smeer op de onderste laag een dikke laag slagroom. Leg hierop de volgende laag en smeer hierop een laag jam. Leg hierop de laatste laag en smeer de hele taart af met de overgebleven slagroom. Houd wat slagroom achter de hand om de rozetten bovenop te maken. Druk de geschaafde amandelen tegen de zijkant van de taart tot deze helemaal bedekt is. Maak grote rozetten van slagroom bovenop de taart en decoreer hem met vers fruit en/of chocolade galettes.

Tip – Chocolade galettes (instructievideo):

Ingrediënten:

  • 150 gram pure chocolade, in stukjes gehakt
  • 2 transparante plastic vellen (verkrijgbaar bij de hobbywinkel)

Smelt 2/3 van de chocolade au bain-marie. Doe hiervoor een beetje water in een pannetje en breng dit aan de kook. Zet hierop een kom die het water niet raakt. Doe hier de chocolade in. Haal, zodra de chocolade gesmolten is, de kom van de pan en voeg de overgebleven 1/3 deel van de chocolade toe. Roer goed door tot alle chocolade gesmolten is.

Verdeel de chocolade in de gewenste vormen over een van de twee plastic vellen. Maak bijvoorbeeld kleine cirkels of doe de chocolade in een spuitzak en spuit allerlei vormpjes. Leg hierop het tweede vel plastic en laat de chocolade uitharden. Laat het hiervoor een dag liggen op kamertemperatuur of leg het een uur in de koelkast (als je het laat uitharden op kamertemperatuur zal de chocolade meer glanzen). Verwijder daarna voorzichtig de plastic vellen. Bewaar de galettes op een koele en droge plaats.

Geef een reactie

Reactie

    nikki277 says:

    Hoi Sarena,

    Ik heb jou slagroomtaart gemaakt, alleen mijn bodem was iets te stevig, heb je een idee wat ik andersmoet doen

    groetjes Nicole

Bekijk ook

Meer
Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.