Slagroomtaart
Als er iets te vieren valt, dan hoort daar over het algemeen taart bij. Hans maakt een slagroomtaart en die mag er zijn! Gebruik voor de decoratie fruit van het seizoen.
Ingrediënten:
Voor de biscuit (het kapsel):
- 4 eieren
- 100 gram fijne kristalsuiker
- 90 gram bloem
- 10 gram custardpoeder
Voor de trempeerlikeur:
- 200 gram fijne kristalsuiker
- 150 gram water
- 1 borrelglas marasquin
Voor de vulling:
- 100 gram amandelschaafsel
- 650 gram slagroom (minimaal 35% vet)
- 65 gram fijne kristalsuiker
- 500 gram vers fruit naar keuze (Let op: kiwi en ananas kunnen wel als garnering op de taart, maar niet tussen de taart)
- 1 potje aardbeienjam
Verder nodig:
springvorm van 20 centimeter doorsnede
gekarteld spuitmondje van 1 centimeter doorsnede
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180°C en vet een springvorm goed in met boter. Scheid de eieren en klop het eiwit schuimig. Voeg zodra het eiwit schuimig is, de fijne kristalsuiker in delen toe. Klop tot een stevig schuim. Meng de dooiers kort door het opgeklopte eiwit. Zeef de bloem en de custardpoeder en spatel deze voorzichtig door de eiermassa. Stort het beslag in de springvorm en bak de bodem in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar. Verwijder de ring van de springvorm en laat de bodem compleet afkoelen. Zet na het bakken de oventemperatuur op 160 °C en rooster het amandelschaafsel in ongeveer 10 minuten goudbruin.
Breng voor de trempeerlikeur de suiker met het water aan de kook. Haal de pan van het vuur en voeg de marasquin toe. Laat de trempeerlikeur afkoelen.
Keer de taartbodem om, zodat de onderkant de bovenkant wordt. Klop de slagroom met de suiker stevig op en doe deze in een spuitzak met gekarteld spuitmondje. Snijd het fruit in kleine stukjes. Snijd de taartbodem 2 keer door. Strijk op de eerste laag een dunne laag jam. Leg de tweede plak biscuit er bovenop en verdeel met de spuitzak een laag slagroom over de taart van ongeveer 1 cm dik. Verdeel vers fruit over de slagroom en plaats de laatste biscuitplak er bovenop. Smeer de taart af met slagroom en zet de zijkant aan met amandelschaafsel. Spuit rozetjes op de bovenkant en garneer met het overgebleven vers fruit.
Geniet ervan!
Geef een reactie
U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
In de uitwerking van je recept staat
Breng voor de trempeerlikeur de suiker met het water aan de kook. Haal de pan van het vuur en voeg de marasquin toe. Laat de trempeerlikeur afkoelen.
Dit wordt nergens meer vermeld .