Sinterklaas

Sinterklaas Pavlova’s met speculaascrème van Anna Yilmaz

Nog heel even en dan is het Sinterklaasavond en daar horen natuurlijk lekkernijen bij. Wat dacht u bijvoorbeeld van een Sinterklaas pavlova? Anna Yilmaz vertelt u hoe u deze maakt. 

Ingrediënten voor de pavlova (6 personen)

  • 4 eiwitten
  • 125 gram suiker
  • 125 gram poedersuiker
  • 10 gram maïzena

Ingrediënten voor de banketbakkersroom

  • half vanillestokje
  • 250 milliliter volle melk
  • 40 gram suiker
  • 20 gram custard
  • 1 eidooier

Ingrediënten voor de speculaascrème

  • 150 milliliter slagroom
  • 25 gram poedersuiker
  • 250 gram mascarpone
  • Speculaaskruiden

Decoratie

  • Pepernoten
  • Schuddebuikjes
  • Amandelschaafsel
  • Sinterklaaschocolaatjes
  • Marsepein

Andere benodigdheden

  • Handmixer of staande keukenmixer
  • Spatel
  • Zeef
  • Bakpapier
  • Mengkom
  • Steelpan
  • Garde

Werkwijze

Voor de pavlova’s

Ontvet een mengkom met wat citroensap en klop daarin de eieren met suiker op. Als de massa stijf genoeg is spatelt u de gezeefde poedersuiker en maïzena er voorzichtig doorheen. Verdeel het schuim op een met bakpapier beklede bakplaat in 8 hoopjes. Bak de pavlova in 2 uur gaar op 100 graden. Laat de pavlova na het bakken goed afkoelen

Voor de banketbakkersroom
Snij het merg van de vanille uit het stokje en voeg dit samen met de helft van de melk en suiker in een steelpan. Breng dit langzaam aan de kook. Voeg de andere ingrediënten in een kom en roer dit even door met een garde. Als de melk warm genoeg is voegt u een klein beetje toe aan de andere massa, giet daarna alles weer terug in de pan en breng het al roerend aan de kook totdat de massa zo stevig word als vla. Giet het warme mengsel op een bord en plaats er gelijk vershoudfolie over, dit voorkomt een vel. Zet het bord in de koelkast en laat het afkoelen

Voor de speculaascrème
Klop de slagroom op tot yoghurt dikte en voer daarna beetje bij beetje de mascarpone toe. Klop alles goed door elkaar net zolang tot dat er een gladde crème ontstaan. Spatel daarna na smaak wat speculaaskruiden toe en zet de crème nu in de koelkast tot gebruik.

Opbouwen pavlova’s

Leg de pavlova’s op een bord of schaal en spuit met een spuitzak wat banketbakkersroom midden op de pavlova. Als u geen spuitzak heeft kunt u ook een lepel gebruiken. Doe hetzelfde met de speculaas creme, bedek al het banketbakkersoom. Klaar? Versieren maar!

Extra tip

Wilt u de pavlova’s van te voren maken? Bewaar ze dan is een goede afsluitbare trommel.

Bron: Anna Yilmaz

Geef een reactie