Naar cookieinstellingen
Schwarzwalder Kirch

Schwarzwalder Kirsch van Robèrt van Beckhoven

In coronatijd is hygiëne uiterst belangrijk, daarom kan het handig zijn om niet z’n allen 1 taart te delen, maar per persoon 1 taartje te krijgen. Robèrt maakt Schwarzwalder Kirsch portie-taartjes en doet die per persoon in een glas. De mooie laagjes krijgt u door het langs het glas laten lopen van de lagen en het glas tussendoor steeds even in de vriezer te zetten. Wanneer de ene laag licht is opgevroren begint u aan de volgende laag.

Ingrediënten:

Voor de ingrediënten kunt u uitgaan van de benodigdheden die u normaal voor een gehele Schwarzwalder Kirsch taart gebruikt:

  • 75 gram boter
  • 175 gram witte basterdsuiker
  • 6 eieren
  • 130 gram bloem
  • 1 theelepel maïzena
  • zout
  • 30 gram cacaopoeder
  • 0,50 theelepel vanille-extract

Voor de siroop:

  • 10 centiliter water
  • 100 gram kristalsuiker
  • 10 centiliter Kirsch

Verder nodig:

  • 600 milliliter slagroom
  • 60 milliliter Kirsch
  • 0,50 theelepel vanillesuiker
  • 500 gram kersen
  • voor decoratie-chocoladekrullen: 275 gram pure chocolade of kant en klaar chocoladeschaafsel
  • glazen waar u de porties in maakt

Bereidingswijze:

Oven voorverwarmen op 180°C. Vet een cakevorm van 23 centimeter in en bekleed met bakpapier. Klop de boter zacht in een keukenmachine. Verwarm basterdsuiker en eieren au bain-marie en klop tot licht en romig. Blijf kloppen tot het mengsel ingedikt is. Haal het mengsel van het vuur en mix vervolgens net zolang tot het afgekoeld is. Zeef bloem, maïzena, zout en cacao en schep voorzichtig door het eimengsel tot een egaal beslag. Meng vervolgens de zachte boter en vanille-extract door het beslag. Schenk het beslag in de bakvorm en bak 35-40 minuten in de hete oven. Laat afkoelen op een taartrooster. Steek er met de glazen die u gekozen heeft ringen uit en snijd eventueel licht bij om ze passend te maken.

Siroop:

Kook water en kristalsuiker tot de suiker is opgelost. Laat de siroop afkoelen en voeg de Kirsch toe.

Optioneel chocoladekrullen:

Smelt de chocolade au bain-marie en spreid het dun uit over een marmeren plaat om het af te laten koelen. Schraap met een scherp mes krullen.

Samenstellen:

Klop de slagroom met de suiker en Kirsch stijf. Spoel de kersen schoon en laat uitlekken. Ontpit de kersen, maar houd er een aantal mooi heel ter decoratie. Halveer de overige kersen. Leg een rondje cake op een schaal en besprenkel met siroop. Plaat in het glas. Smeer een laagje slagroom over de cake en doe er wat kersen op. Dek af met een rondje cake en herhaal de vorige stappen tot het glas is gevuld. Eindig met een laagje slagroom en druk de eventuele chocoladekrullen er voorzichtig in of strooi het schaafsel erop. Plaats op elk glas een kers.

(Bron: Robèrt van Beckhoven, Heel Holland Bakt, de foto is ter illustratie)

Geef een reactie

Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.