schuimclowntjes

Schuimclowntje van Robèrt van Beckhoven

Carnaval staat op het punt om los te barsten in grote delen van ons land. Daarom maakt Robèrt een toepasselijke lekkernij: een schuimclowntje.

Ingrediënten:

  • 100 gram eiwit
  • 250 gram suiker
  • (natuurlijke) kleurstoffen naar keuze (bijvoorbeeld rood, geel en oranje)
  • klein beetje pure chocolade, gesmolten

Extra nodig:

  • bakplaat, bekleed met bakpapier
  • spuitzakken
  • diverse spuitmondjes naar keuze
  • houten prikkers (optioneel)

Bereidingswijze:

  • Klop het eiwit goed luchtig in de keukenmachine; zorg voor volledig vetvrije materialen.
  • Voeg langzaam, terwijl de machine blijft draaien, 150 gram suiker toe. Klop de eiwitten nu volledig luchtig en stijf. Spatel tot slot de rest van de suiker er met de hand doorheen.
  • Spuit met verschillende spuitmondjes en (natuurlijke) kleurstoffen vrolijke clowntjes van het schuim. Bijvoorbeeld:
    • Spuit met een groot glad spuitmondje een witte dop op de bakplaat.
    • Spuit met een klein glad spuitmondje een rode neus en een rode mond op de witte dop.
    • Spuit met een klein glad spuitmondje (of een cornetje) oogjes van gesmolten pure chocolade.
    • Spuit met een middelgroot gekarteld spuitmondje een gele kraag onder het gezichtje.
    • Spuit met een middelgroot gekarteld spuitmondje plukjes oranje haar op het hoofd van de clown.

Volg dit voorbeeld of laat de eigen creativiteit de vrije loop! Schuif daarna eventueel houten prikkers in de schuimfiguurtjes voor clowntjes op een stokje (leuk voor een traktatie).

Laat de schuimpjes circa 20 minuten ‘drogen’ in de oven op 100 ⁰C. Zet daarna de oven uit en laat ze in de oven afkoelen.

(Bron: Robèrt van Beckhoven)

Geef een reactie